SUTE de arbori, puşi la pământ. Vezi unde s-a manifestat FURIA naturii...

SUTE de arbori, puşi la pământ. Vezi unde s-a manifestat FURIA naturii şi cât de afectată este zona

0
DISTRIBUIȚI

Natura s-a dezlănţuit în vestul ţării. Furtunurile şi vijeliile au pus la pământ sute de arbori de pe valea Lăpuşnicu Mare din judeţul Hunedoara. Copacii fie au fost smuls literalmente din rădăcini, fie au fost rupţi din trunchi. Acum, drumul care duce spre staţiunae Poiana Pelegii este blocat pe mai multe porţiuni.

Sunt multe zone pe unde de abia te strecori, iar altele unde trebuie să mergi târâş sau săţi ţii echilibrul pe trunchiuri, la câţiva metri deasupra solului”, a transmis administraţia Parcului Naţional Retezat, conform celor de la zhd.ro.


Cei mai mulţi arbori „căsăpiţi” de forţa naturii sunt molizi. Drumul de 19 kilometri, de la intrarea în Parcul Naţional Retezat, în zona lacului Gura Apelor, până în apropierea de Poiana Pelegii, este blocat parţial şi de căderile de pietre.

Responsabilii din Parcul Naţional Retezat aşteaptă acum obţinerea aprobărilor pentru a începe degajările pe drum, cea mai gravă situaţie fiind întâlnită în zona Lunca Berhina – Strănuleţi. „La eliberarea drumului afectat de doborâtura de la Lunca Berhinei vor fi folosite câteva utilaje. Este vorba de degajarea drumului, nu de exploatarea pădurii”, au spus reprezentanţi ai Parcului Naţional Retezat, conform sursei citate anterior.

Poiana Pelegii este una dintre cele mai atractive zone ale Parcului Naţional Retezat, drumul spre locaţie fiind singurul pe care turiştii au dreptul să pătrundă cu autoturismele.

Sursa foto: zhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.