Investiţii de zeci de milioane, „trase pe dreapta” de sabotori. Primarul Robu...

Investiţii de zeci de milioane, „trase pe dreapta” de sabotori. Primarul Robu cere organelor legii să se sesizeze

2
DISTRIBUIȚI

Vaporaşele, camerele de detectat trecerea pe roşu şi radarele de viteză sunt doar trei din investiţiile făcute cu bani de la bugetul local al Timişoarei în cadrul unor proiecte cu fonduri europene, investiţii care însă nu pot fi exploatate în folosul timişorenilor. Dacă navigaţia vaporaşelor pe Bega rămâne inerzisă în absenţa unei structuri de administrare a căii navigabile, structură care ar trebui să fie înfiinţată de Ministerul Transporturilor şi despre care se discută de peste un an de zile, radarele nu pot fi folosite, spune şeful Poliţiei Rutiere din Timiş, pentru că nu sunt omologate.

O altă investiţie făcută cu bani de la bugetul local este cumpărarea minibuzelor electrice pentru transport prin centrul istoric, vehicule care nu pot fi folosite pe şosele tot din cauză că nu pot fi omologate.

Primarul Timişoarei spune că la mijloc ar fi vorba de un boicot şi cere public ca instituţiile care pot deschide dosare de cercetare în acest sens să se pună pe treabă.


„Acesta este aparatură internaţională, deci trebuie să ieşim din aceste aberaţii în care nu ştiu de ce ne complacem de atâta vreme. Este aberant, am fost la Gyula (n.r. – în Ungaria) acum câteva săptămâni. Vezi maşini electrice ca cele pe care le avem noi, circulă fără nicio problemă. În România nu se poate că nouă ne trebuie omologări speciale. Foarte bine! Hai să le facem, dar creează instituţia care să le facă. Nimeni nu are ce să comenteze la vaporaşe, dar nu le putem folosi că nu se creează instituţia care să facă regulamentul. Creeaz-o, frate! Trebuie o hotărâre de guvern, nu este oare sabotaj ceea ce se întâmplă? Să judece fiecare cetățean al acestei țări. Când tu ai asemenea obiecte care au costat și ai angajamente le-ai luat să le folosești, nu să le fotografiezi și cineva nu vrea să îți scoată o hotărâre de gvern ca să te lase să le folosești, e potrivit un alt termen decât cel de sabtotaj? E sabotaj la interesul public, sunt lucruri foarte grave și eu sper ca și instituțiile statului cu anumite meniri de a fi să își intre în atribuții când vine vorba de anumite lucruri și să vedem cine își permite și de ce să facă astfel de sabotaje”, a declarat Robu.

2 COMENTARII

  1. Doar el si comisia de licitatie sunt de vina pt. ca au fost prosti si pun carul inaintea boilor. Intotdeauna prostul cauta sa dea vina pe altii. Daca ar fi fost banii lui nu si-ar fi batut joc de ei. Fa, profesore, poduri peste Bega pt. traficul greu si centura, remediaza transportul in comun, ca e dezastru, cu tot cu Armonicele tale si lasa briz-brizurile de rahat.

  2. In primul rand esti un bou, ai cheltuit atatia bani fara sa ai habar de legislatie; daca stiai acest lucru, ca nu pot fi folosite, de ce nu ai facut propuneri de modificari legislative si apoi sa investesti banii comunitatii ??????? ai bagat o groaza de bani in lucruri la care le expira garantia fara sa fie folosite !!!!!!! sunteti normali la cap ??? in primul rand ar trebui sa voi sa fiti cercetati,cine a aprobat achizitia , cine a ordonat inceperea procedurilor sau cine a ordonat asa ceva fara o nota de fundamentare. Inaintea aprobarii fondurilor pt achizitie ati cerut un punct de vedere de la ape ?? de la RAR ? de la Politie ? daca nu ai asa ceva esti responsabil de cheltuieli fara rost, te lamentezi degeaba, esti vinovatul principal daca nu ai documente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.