Ziua Imnului, celebrată cu defilare militară, la Prefectura Timiș. Marii absenți de...

Ziua Imnului, celebrată cu defilare militară, la Prefectura Timiș. Marii absenți de la eveniment FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Ceremonie specială în fața Prefecturii Timiș, în această dimineață, de Ziua Imnului. Evenimentele au debutat cu o slujbă oficiată de preoți și au continuat cu prezentarea istoriei Imnului României. Cel mai interesant moment a fost defilarea cadrelor de la Jandarmerie, ISU Banat și de la Armată. Spectatorii au fost, la fel ca în fiecare an, relativ puțini, însă micuța paradă militară i-a bucurat pe copiii care au participat însoțiți de părinți sau bunici. Au lipsit de la eveniment prefectul Mircea Băcală și președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. Au fost în schimb prezenți subprefectul Cristian Franțescu, vicepreședintele CJ Timiș Roxana Iliescu și primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Pe parcursul ceremoniei care a fost relativ scurtă s-a înregistrat și un mic incident, după ce unei fetițe îmbrăcate în costum popular i s-a făcut rău. Fata a fost scoasă din rând, însă nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

După ceremonie, primarul Nicolae Robu a declarat că „Imnul național alături de drapelul național reprezintă pentru fiecare popor lucruri sfinte, lucruri de o simbiâolistică foarte consistentă care adună laolaltă sacrificiile și izbânzile poporului respectiv. Trebuie să prețuim imnul, să prețuim drapelul național.


Sigur, astăzi este Ziua Imnului și trebuie să marcăm aceste evenimente așa cum se cuvine. Particip cu plăcere de fiecare dată și cu multă emoție, mai ales cu cât cred că noi chiar avem un imn care emoționează pe oricine, atât prin versurile sale cât și prin linia melodică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.