Festivalul Plai are program complet. Vezi cine sunt invitaţii din acest an...

Festivalul Plai are program complet. Vezi cine sunt invitaţii din acest an VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Festivalul Plai va avea loc la Muzeul Satului Bănăţean

Cea de-a 12-a ediţie a Festivalului PLAI  aduce la Timișoara unele dintre cele mai relevante nume de artiști de pe scena internațională, ultimele nume anunțate de organizatori fiind Gentleman, un artist german al stilului raggae care va urca pe scena world music, Dom La Nena, artistul rezident, o tânără din Brazilia cu un itinerariu muzical internațional, considerată o revelație pentru istoria muzicii americano-latine, și Ed Rush (DJ), londonezul care a făcut istorie în muzica electronică drum and bass și care va antrena publicul la scena after party.

Gentleman, pe numele său adevărat Tilmann Otto, s-a îndrăgostit de reggae la 17 ani când a ajuns în Jamaica, iar de atunci ritmul acestui stil muzical a devenit parte din identitatea sa. Tot de atunci, Gentleman este un artist cu rădăcini în două țări, cea natală – Germania, și cea adoptivă – Jamaica. O mare influență asupra sa a avut-o muzica lui Bob Marley, iar artiștii contemporani Sizzla și Anthony B. l-au convins că reggaeul va exista mereu.Apreciat pentru stilul pur de reggae pe care l-a adus în Europa, Gentleman a mixat muzica sa în peste 20 de ani de carieră cu influențe hip-pop, cu muzica electronică eclectică, piesele sale au devenit în ultimii ani radio-friendly, dar ceea ce rămâne însă comun este autenticitatea reggae. O declarație de atașament a artistului care a făcut istorie în reggaeul european.Ultimul său album „Conversation”, realizat în colaborare cu Ky-Mani Marley, aduce în lumină importanța comunicării pentru a face față tuturor provocărilor vremurilor în care trăim.

Dom La Nena, pe numele ei real Dominique Pinto, este o artistă talentată de origine latino-americană, maestră la violoncel, cu o voce caldă, șoptită care magnetizează audiențe.


Născută în Brazilia, și-a petrecut copilăria la Paris, apoi a plecat la o vârstă fragedă, singură, în Buenos Aires pentru a studia violoncelul. Primul său album, Ela, a apărut în 2013 și avea să anticipeze aprecirea din partea lumii muzicale și a proiectelor care vor urma. În 2014, împreună cu Rosemary Standley scoate albumul Birds on a Wire, iar în 2015 – Soyo, o revelație muzicală considerată de critici ca fiind începutul unei istorii pentru muzica americano-latină.

Ed Rush este unul dintre cei mai importanți artiști de muzică electronică din Europa. Cu o experiență vastă, care a testat și a integrat în muzica sa breakbeat hardore, techstep, neurofunk sau vechiul jungle, este un guru al muzicii electronice în Europa.
Un talent complex – muzician, producător DJ – Ben Dylan pe numele său real, creează muzică din 1992, a avut o serie de colaborări importante (casa de discuri No U Turn Records alături de producătorul Nico Sykes sau Optical) și a demonstrat prin muzica sa că are suflul creator și atitudinea necesare pentru a schimba, transforma și pentru a face istorie în drum&bass.  Prima sa piesă împreună cu Nico, „Bludclot Artattack” – un darkside jungle classic, a reprezentat un punct de evoluție în istoria muzicii electronice hardcore și a deschis o nouă eră pentru drum and bassul zilelor noastre.

Alături de ei vor mai fi prezenţi Tony Allen, Röyksopp (DJ set), Tamikrest, Chassol, Bombino şi Mokoomba.

Festivalul Plai va avea loc la Muzeul Satului Bănăţean în perioada 8 – 10 septembrie. Abonamentul PLAI poate fi cumpărat cu suma de 98 de lei, iar biletul de o zi cu 58 de lei online prin Eventim, şi fizic de la librăriile Cărtureşti sau AMBASADA (în Timişoara).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.