SUPER START FC Ripensia a învins Luceafărul în deplasare și rămâne LIDER...

SUPER START FC Ripensia a învins Luceafărul în deplasare și rămâne LIDER în Liga a II-a. Roș-galbenii au fost conduși cu 1-0

1
DISTRIBUIȚI
Ripensia Timișoara a început B-ul cu două victorii. Foto: FC Ripensia / Facebook

Ripensia Timișoara poate deveni surpriza plăcută a începutului de sezon din B. Nou promovata din Ciarda Roșie a trecut primul test adevărat din Liga a II-a: a bătut-o pe Luceafărul Oradea în deplasare, scor 2-1. Gazdele au deschis scorul în repriza a doua dar elevii lui Remus Steop au răsturnat tabela în urma golurilor lui Andrei Dumiter și Sebastian Bobină.

Meciul de pe ”Iuliu Bodola” a fost așteptat cu interes după instrucția făcută de Ripensia cu puștii Forestei în prima rundă. Timișorenii roș-galbeni aveau acum în față un adversar cu experiență în B.

În prima repriză de la Oradea s-au consemnat numai ocazii importante pentru gazde.


Codoban (min. 23 și 45) și-a încercat șutul, a doua oară tânărul Gakos fiind nevoit să facă un efort pentru a respinge balonul. Luceafărul a deschis scorul după pauză prin Herghelegiu, cel care l-a înlocuit devreme pe accidentatul Marius Matei. Fostul jucător al Iașului a marcat simplu în urma așezării lui Ban din minutul 51. ”Ripi” nu a cedat însă. Peste un sfert de oră Dumiter egalează în urma unui corner respins greșit. Mai mult, după o fază similară în minutul 75 Sebastian Bobină reușește poate golul carierei, un vole de toată frumusețea la colțul lung. Putea fi chiar 3-1 cu șase minute înainte de final, dar lobul lui Mediop a trecut peste poarta lui Poiană. Elevii lui Steop au terminat în atac partida și au plecat învingători merituoși de pe Criș.

În urma acestui rezultat și grație numărului mare de goluri marcate cu bucovinenii, FC Ripensia rămâne liderul Ligii a II-a după două runde: 6 puncte și golaveraj 18-1!

Luceafărul Oradea: Poiană – Ban, Al. Mutu, Balea, M. Matei (19 Herghelegiu), Codoban (60 Feher), C. Roşu, Păcurar (68 Chiș-Toie), Cordoş, Ţegle, Bedea. Antrenor: Cornel Ţălnar.

FC Ripensia Timișoara: Gakos – Ad. Popa (cpt.), Vlădia, Hecsko, Toma – Dumiter, Bobină, Zaluschi (90+3 Horcea), Ungureanu (64 Nanu) – Matiş (90 L. Tudor), Mediop. Antrenor: Remus Steop

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.