DNA a început ancheta în dosarul anvelopării blocurilor de către Primăria Timișoara....

DNA a început ancheta în dosarul anvelopării blocurilor de către Primăria Timișoara. Reacția lui Nicolae Robu

2
DISTRIBUIȚI

DNA anchetează modul în care Primăria Timișoara a făcut anveloparea blocurilor cu fonduri europene. Primarul Nicolae Robu a recunoscut astăzi, cu jumătate de gură, faptul că procurorii anticorupție au intrat pe firul acestei afaceri.

”Nu știu dacă DNA a cerut acte. Nu cred că sunt probleme, poate sunt probleme cu acel proiectant care… să nu-mi mai pierd vremea în discuții despre acest individ. A pierdut în instanță, încă așa ceva n-am mai întâlnit. Să vii cu pretenția să ți se plătească cât consideri tu că face munca ta în afara oricărui cadru legal. Cu așa ceva a venit. Ce să-mi pierd vremea să discut cu el.  A pierdut în instanță, încă așa ceva n-am mai întâlnit. Să vii cu pretenția să ți se plătească cât consideri tu că face munca ta în afara oricărui cadru legal. Cu așa ceva a venit. Ce să-mi pierd vremea să discut cu el. A fost în instanță, s-a pronunțat instanța definitiv. În rest, sunt povești. Nu-mi răpiți timpul, am pierdut destulă vreme cu acest individ, că l-am tot chemat să-l fac să înțeleagă că nu se poate ce vrea el. E o lege care îți spune cum să vii la achiziție cu un preț, la achiziție directă, datorită faptului că a fost sub plafon și apoi să vii să zici că eu v-am dat proiecte care valorează mult mai mult. Pretind să-mi plătiți atât și să explici, domle, nu vezi ce spune legea? Sunt ani de zile în care nu se oprește, păi să fie sănătos, nu-mi pierd vremea”, a declarat, astăzi Robu.

PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că s-a trucat contractul de proiectare pentru anveloparea termică  a blocurilor din Timişoara.


Firma Proiect C&A SRL a liberalului Cristian Palade a lucrat pentru Primăria Timişoara încă din noiembrie – decembrie 2012 în condiţiile în care contractul a fost semnat de abia în ianuarie 2013. Dovadă – în decembrie 2012, Consiliul Local Timişoara a aprobat mai multe proiecte de hotărâri prin care se stabileau indicatorii tehnico – economici pentru reabilitarea mai multor blocuri, la proiectant apărând firma care de abia anul următor a semnat contractul cu municipalitatea. La vremea respectivă, primarul Nicolae Robu și viceprimarul Dan Diaconu s-au încurcat în explicații, afirmațiile acestora fiind contrazise chiar de documentele emise de Primăria Timișoara.

Cristian Palade a refuzat să accepte plata a doar 79.500 lei după ce firma sa a realizat proiectarea reabilitării termice a 64 de blocuri din Timișoara. Ulterior, municipalitatea a depus la ADR proiectele respective pentru obținerea de fonduri europene. Pentru că nu a acceptat să semneze devizele prin care urma să primească 79.500 lei pentru toate proiectele în loc de peste un milion de lei şi a trimis o notificare municipalităţii, Palade a fost chemat la o întâlnire cu viceprimarul Dan Diaconu și cu primarul Robu şi ameninţat. Liberalul a dat în judecată Primăria Timişoara şi în primă instanţă Tribunalul Timiş i-a dat dreptate, obligând municipalitatea să-i plătească 990.754 lei+TVA. Însă, primăria a făcut apel, iar Curtea de Apel Timişoara l-a admis, aşa că firma liberalului Cristian Palade nu mai trebuie să primească niciun leu. În final, proiectul pe bani europeni s-a dovedit un eșec, pentru că banii nu au fost absorbiți până la sfârșitul anului trecut, astfel că municipalitatea trebuie să scoată milioane de euro din bugetul local pentru anveloparea blocurilor. Palade a dezvăluit că judecătoarea de la Curtea de Apel Timișoara care i-a respins acțiunea avea o proprietate comună cu Culiță Chiș, directorul Direcției Tehnice din Primăria Timișoara.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.