Început de an școlar cu elevi care merg la cursuri după-amiază, la...

Început de an școlar cu elevi care merg la cursuri după-amiază, la Liceul Grigore Moisil. De ce nu poate fi găsită o soluție FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Oficialitățile nu s-au prea înghesuit, astăzi, la festivitatea de deschidere a noului an școlar de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timișoara, care, potrivit reprezentanților unităților de învățământ, este cel mai bun din județul Timiș. Asta și pentru că, în ultimii ani, promovabilitatea la BAC a fost de 100%.

Pentru că este o școală de elită, nu puțini sunt părinții care au dorit să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare la această unitate de învățământ, astfel că liceul a devenit supraaglomerat. Aproximativ 100 de elevi din patru clase vor merge, în acest an școlar, la cursuri după-amiază.

Astfel, directorul școlii, Cerasela Bociu, i-a îndemnat pe părinții prezenți la festivitatea de deschidere să aibă răbdare, pentru că se încearcă găsirea de soluții pentru rezolvarea problemei sălilor de clase. “În ultimii ani, a trebuit să suplimentăm numărul de clase pregătitoare cu zece. Primăria Timișoara face eforturi deosebite astfel încât toți copiii să vină la cursuri doar de dimineață. 65 din cele 69 de clase sunt incluse în programul de dimineață. Dragi părinți, trebuie să aveți răbdare, lucrurile se vor așeza. Situația nu este creată nici de Primăria Timișoara și nici de noi. Domnule primar, credem că merităm să faceți investiții aici”, a afirmat Cerasela Bociu.

Nicolae Robu a susținut un discurs aproape identic ca cel de la Colegiul Național Bănățean, atacând multinaționalele pentru faptul că nu investesc în școli. De asemenea, primarul Timișoarei a afirmat că municipalitatea și-ar dori să cumpere chiar și clădiri în zonă, astfel încât toți copiii să vină la cursuri doar de dimineață. “Numărul de clase crește vertiginos de la an la an și nu avem unde să construim. Facem în ritmul care e omenește posibil”, a mai precizat Nicolae Robu.

Terenul de sport de la Liceul Pedagogic din Timișoara, modernizat după 30 de ani

Și peste 1.500 de elevi înscriși la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara au început, astăzi, cursurile, cei mai emoționați fiind, ca de obicei, micuții din clasele pregătitoare.


Festivitatea de deschidere a noului an școlar a avut loc pe terenul de sport al unității de învățământ, proaspăt modernizat de municipalitate după 30 de ani, a precizat Cornel Petroman, directorul liceului. Potrivit acestuia, toți elevii merg la școală într-un singur schimb.

Printre cei prezenți la festivitate s-a numărat și primarul Nicolae Robu, care le-a spus elevilor, cu privire la șantierele din oraș, că “lucrăm în forță, pentru că avem o istorie nefericită, în 50 de ani nu s-a făcut nimic”.

Întrebat de către jurnaliști cum se circulă în Timișoara, astăzi, Nicolae Robu a precizat că “binișor. Cei care se așteptau ca traficul să fie infernal, au o dezamăgire. Chiar se circulă destul de fluent, având în vedere că pasajul Jiul este deschis doar pe două benzi, iar pasajul Popa Șapcă încă este închis. A contat enorm de mult deschiderea circulației prin pasajul Jiul”. În final, Nicolae Robu a mai adăugat că ar trebui adusă o “corecție” acestor ceremonii de deschidere de an școlar, pentru că “au un punct slab”, după ce a fost întrebat de ce a întârziat 20 de minute la Liceul Pedagogic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.