Propunere PSD: liber la plimbări cu bicicleta prin centru, seara. Reacţia primarului...

Propunere PSD: liber la plimbări cu bicicleta prin centru, seara. Reacţia primarului Robu

2
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali PSD Timiș nu renunță la încercările de a le permite bicicliștilor să circule din nou prin zona centrală a orașului. În vara acestui an, municipalitatea a interzis deplasarea pe role, skateboard-uri sau trotinete prin centrul orașului. Consilierul local PSD Dan Idolu i-a transmis primarului Nicolae Robu o interpelare, prin care a încercat să îl determine pe edil să renunțe la o parte din restricțiile impuse în zona centrală.

„De atunci am considerat că această hotărâre este incompletă şi, parţial injustă, de aceea am fost şi unul dintre consilierii locali care s-au abţinut de la vot.


Consider că este absolut necesar ca în Timişoara să încurajăm pe cât posibil mijloacele de transport alternative, ecologice, foarte des întâlnite şi folosite în toate marile oraşe din Europa. Pentru a încuraja folosirea acestor mijloace de transport, propun un amendament care să conţină un orar în care să fie permise circulaţia bicicletelor”, spune consilierul local PSD, Dan Idolu.

Practic acesta a propus ca bicicliștii să poată circula prin centru în perioada 1 octombrie – 31 martie, între orele 20.00 – 07.00, iar pe timp de vară – în perioada 1 aprilie – 30 septembrie, între orele 21.00 – 07.00. „Interpelarea a primit un aviz negativ din partea primarului Nicolae Robu, ceea ce demonstrează reaua-credință a edilului, deoarece la momentul interzicerii circulației bicicletelor în zona pietonală argumentul folosit de primarul Timișoarei a fost aglomerația din zonă, motiv pentru care am și propus un orar nocturn. Refuzul primarului Timișoarei arată nepăsarea față de bicicliști și față de solicitările legitime ale unor cetățeni”, a conchis Dan Idolu.

Foto: Arhivă

2 COMENTARII

  1. eu nu inteleg de ce e nevoie robu (un dobitoc, de altfel) sa interzica plimbarile prin centru

    codul rutier este foarte clar in aceasta privinta. biciclistii nu au ce cauta pe acolo pentru ca nu este pista si nu este carosabil. interdictia lui robu este redundanta, si e doar o chestie ce provine din putul unei gandiri bolnave si ceausiste

  2. dupa de PSD-ul nu face nimic pe lumea asta in Timisoara, mai face si propaganda de alegere din orice. PSD-ul trebuie sa se concentreze la CJT unde niciun obiectiv nu a fost atins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.