Timișorenii, îndemnați să curețe coșul de fum înainte de venirea frigului: 11...

Timișorenii, îndemnați să curețe coșul de fum înainte de venirea frigului: 11 români au murit intoxicați în acest an

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-536222076">

Locuitorii din județul Timiș sunt încurajați să curețe coșul de fum pentru a evita eventuale tragedii. Potrivit E.On, doar în acest an, 11 români și-au pierdut viața și alți 35 s-au aflat la un pas de moarte din cauza intoxicației cu monoxid de carbon.

Principalele motive sunt utilizarea unor aparate alimentate cu gaz racordate necorespunzător la coșurile de evacuare, neetanșe sau înfundate, precum și folosirea aragazului ca sursă de încălzire pot provoca tragedii.

Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente nedorite, locuitorii din județul Timiș sunt sfătuiți să ia câteva măsuri simple de pregătire pentru sezonul rece, când sunt folosite mijloacele de încălzire.

Astfel, coşurile de fum să fie verificate şi curăţate în mod obligatoriu în această perioadă de către persoane sau firme autorizate, pentru a evita obturarea acestora; să nu fie folosite aparate de gătit, aragazurile, pentru încălzirea locuinţei, aşa cum în mod greşit încă se obişnuieşte în multe dintre locuinţele din România; aragazul să nu fie lăsat în funcţiune fără supraveghere; să vă asiguraţi că aparatele de utilizare nu sunt defecte, plitele/ sobele de teracotă să nu fie crăpate; instalaţiile interioare să fie verificate, la termen, numai de către firme autorizate, astfel încât să vă asiguraţi de buna lor funcţionare; să fie montate detectoare pentru semnalarea unor posibile scurgeri de gaz şi a prezenţei monoxidului de carbon în interiorul locuinței.

„În privinţa detectoarelor de gaz este bine să ştim că acestea sunt obligatorii pentru instalaţiile noi în care se montează aparate consumatoare de combustibili gazoşi, în încăperi care au ferestre cu geamuri cu grosime mai mare de 4 mm, sau care sunt din geam securizat sau termopan, însă este recomandabil ca acestea să fie montate şi în instalaţiile vechi”, transmite E.On.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.