ACS Poli și-a revenit în campionat: Formația lui Ionuț Popa a trecut...

ACS Poli și-a revenit în campionat: Formația lui Ionuț Popa a trecut de Astra Giurgiu. Timișorenii, o oră în superioritate numerică

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

ACS Poli Timișoara și-a revenit după umilința cu FCSB. Formația pregătită de Ionuț Popa a câștigat jocul de pe teren propriu cu Astra Giurgiu cu 2-1 prin reușitele lui Munteanu și Mailat. Oaspeții au evoluat cu un om mai puțin pe teren din minutul 33, moment după care s-au marcat toate cele trei goluri ale partidei.

Opțiunile lui Ionuț Popa pentru duelul cu Astra au părut previzibile pe baza accidentărlor și a evoluțiilor din ultimul timp. ACS Poli și Astra au părut înghețate în prima jumătate de oră, la fel ca vremea de afară, una care nu a adus mai mult de 300 de oameni pe ”Dan Păltinișanu” pentru un duel oarecum important.

Lucrurile s-au animat după acest interval de timp. Abang, de la oaspeți, preia larg, Croitoru îi suflă balonul dar e călcat de atacantul camerunez și cade la pământ cu dureri, după două minute de întrerupere Sebastian Colțescu s-a hotărât să-i acorde al doilea galben jucătorului gurgiuvean. Primul a fost văzut după o tentativă de foarfecă inoportună, în care Anatole Abang l-a lovit pe Bocșan. Golul a venit la scurtă vreme de la acest incident, după ce accidentatul Croitoru a fost înlocuit. În minutul 37 Mailat îl lansează excelent pe Abraw, togolezul trimite în portar, de unde balonul sare la Alex Munteanu. Mijlocașul venit de la Mediaș și-a păstrat cumpătul și a trimis plasat în poartă pentru 1-0. Deși în inferioritate Astra putea egala în minutul 45, când reluarea lui Seto cu capul a fost deviată în corner.

Emoții în superioritate

Putea fi 2-0 la șase minute de la reluare, dar șutul lui Curjuric din poziție bună a fost respins de Ivanov. În schmb, s-a făcut 1-1 în minutul 59, când tocmai Silviu Balaure a marcat după ce a ajuns față în față cu Curileac. Minutul 62 putea aduce chiar avantaj oaspeților, dar Nyuiadzi nu a avut reflexul necesar să reia pe poartă centrarea aceluiași Balaure. Lucrurile s-au reglat însă pentru bănățeni cu 19 minute înainte de final, când Mailat a marcat cu un șut din afara careului. Mingea sărită din transversală intrând în poartă din spatele portarului Ivanov.

În urma acestui succes ACS Poli a acumulat 21 de puncte și le-a egalat în clasament pe Dinamo și Poli Iași.

Show de prost gust pe margine

Prima repriză s-a încheiat cu un mic scandal provocat de banca oaspeților.


Edward Iordănescu a protestat agresiv, cerând al doilea galben și pentru Crețu, dar Colțescu a decis să-l trimită pe tehnicianul Astrei în afara terenului. Acesta din urmă nu a acceptat cu una cu două decizia și ”centralul” a fost nevoit chiar să arate minutele regulamentare în care cei sancționați să se supună. Moment în care stafful vizitator a făcut semne ca jucătorii Astrei să iasă de pe gazon. Iordănescu jr., deși din generația nouă, a arătat că stăpânește gesturi vechi, precum ”cătușele”. În cele din urmă însă spiritele s-au calmat, cu fiul fostului selecționer nevoit să privească restul jocului din tribună, alături de câțiva colaboratori trimiși și ei după gard.

ACS Poli Timișoara: Curileac – Crețu (46 Ciucur), Bocșan, Melinte, Țigănașu – Soljic, Vașvari – Al. Munteanu (73 Doman), Croitoru (34 Curjuric), Mailat – Abraw. Pe bancă: Smaranda – Haruț, Bîrnoi, Miguel. Antrenor: Ionuț Popa.

Astra Giurgiu: Ivanov – Belu, Polczak, Erico da Silva, Stan – Seto – Balaure (77 Radunovic), Ioniță (56 Marquinhos), Moise, Nyuiadzi (71 V. Gheorghe) – Abang. Pe bancă: Lazar – Le Tallec, Biceanu, Dandea. Antrenor: Edward Iordănescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.