Alertă în Timiș: grup de migranți cu călăuze prins în trafic în...

Alertă în Timiș: grup de migranți cu călăuze prins în trafic în timp ce se îndrepta spre graniță

0
DISTRIBUIȚI

Alertă în miez de noapte în județul Timiș. 11 migranți au fost prinși de polițiștii de frontieră în timp ce se îndreptau, cu călăuze din Turcia, înspre granița cu Ungaria.

Poliţiştii de frontieră de la Cruceni au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte un grup format din 11 persoane, care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia spre interior.

Poliţiştii de frontiera au monitorizat grupul şi au observat că persoanele în cauză au aşteptat până când în zonă a venit un autoturism care le-a preluat. Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit, au oprit autoturismul, iar persoanele în cauză au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 11 persoane din Iran și Irak, cinci bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 22 și 42 de ani, precum şi trei minori de patru, opt respectiv 16 ani.


De asemenea, s-a mai stabilit că şoferul
autoturismului și pasagerul din dreapta care au preluat grupul de migranţi sunt cetățeni turci, în vârstă de 19, respectiv 25 de ani, cu domiciliul în Romania.

Polițiștii au descoperit că cetăţenii iranieni și irakieni au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul călăuzelor turce.

Oamenii legii fac acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cele 11 persoane şi de trafic de migranţi pentru cele două călăuze, față de care s-a luat și măsura controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile.

sursa foto: arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.