Alexandru Olah a revenit în ”Olimpia” ca jucător al Clujului: ”Nu am...

Alexandru Olah a revenit în ”Olimpia” ca jucător al Clujului: ”Nu am primit niciun mesaj în această vară de la Timișoara”. Cum își propune să ajute baschetul de pe Bega

0
DISTRIBUIȚI
Alex Olah Foto: Matt Marton-USA TODAY Sports

Timișoreanul Alexandru Olah s-a întors în weekend în orașul natal, de unde a plecat ca adolescent în baschetul american. Revenirea pivotului care a împlinit astăzi 24 de ani în țară s-a realizat însă prin intermediul U-BT Cluj-Napoca, grupare care a învins-o vineri seară pe BC Timba Timișoara în a doua rundă a Ligii Naționale. Olah nu uită de unde a plecat în sportul de mare performanță dar spune că nu a fost căutat de formațiile de pe Bega în această vară.

”Timba și fiecare echipă vrea să câștge împotriva noastră pentru ce a făcut U Cluj anul trecut. Venind aici știam că nu o să fie ușor. Au prins un avantaj, dar s-a văzut că am luptat și că avem calitate. E o echpă foarte bună, foarte atletică, cu acest pivot care a dominat recuperările (n.r. John Florveus). Toată lumea spune că e printre ultimele echipe din Liga Națională, dar cred că o să aibă un sezon foarte bun”, a declarat Alexandru Lucian Olah după succesul 75-72 cu ”U” în Sala ”Constantin Jude”.

Olah plecase din Timișoara pentru o experiență americană unică. A ajuns în 2010 de la CSS Bega la Point Golden Eagles (Indiana).


”E ciudat, ultima dată am jucat aici acum șapte ani, am câștigat titlul cu CSS Bega, dar mă bucur că am jucat în fața prietenilor mei, a familiei mele. E un sentiment plăcut. Obiectivul e să câștigăm tot ce e de câștigat, cupa, campionatul, să ajungem cât mai departe în FIBA Euro Cup, unde jucăm acum cu o echipă din Turcia…”, a mai spus longilinul pivot.

În această vară după o aventură în campionatul Belgiei la Belfius, Alex Olah a revenit în țară, unde a jucat și pentru naționala României la EuroBasket. Opțiunea sa a fost U-BT Cluj. ”A trecut mult timp de când am fost plecat, decizia a fost bună, urmează să câștig încrederea antrenorilor. Mă bucur că am luat această decizie, e un pas înainte, de acum încolo sper să mai fac un pas înainte”, a precizat Alex Olah.

”Țin minte că am vorbit acum doi ani, când am venit să joc în Europa, dar nu am primit niciun mesaj în această vară”, a răspuns Olah când a fost întrebat dacă nu a fost căutat de oficialii din baschetul timișorean. Nici de la BC SCM Timișoara, nici de la Timba.

Militează pentru construirea unui teren de baschet în Timișoara

Faptul că Alex Olah nu a uitat de unde a plecat se observă prin acțiunile sale din afara terenului. Baschetbalistul timișorean susține alături de ”Baschet pentru Timișoara” un proiect pentru construirea unui teren de baschet pentru public în Timișoara, oraș din care au dispărut numeroase arene sportive. În proiect s-ar implica și o asociație din afara țării. Pur și simplu se solicită un teren liber din partea Primăriei Timișoara, oriunde în oraș, pentru a fi amenajat pentru baschet.

Olah își propusese să lanseze și o academie de baschet pe Bega, dar deocamdată acest proiect a trebuit pus pe ”hold”. ”Am pornit cu acest gând dar am întâmpinat ceva probleme, e foarte greu de la distanță. Am avut pe cineva, dar dânsul a trebuit să renunțe din motive personale. Dar plănuiesc să fac la vară un camp și să-l aduc pe fostul meu antrenor din State, care a jucat în NBA și alți jucători sârbi”, a conchis Alex Olah.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.