Consilierul local independent Adrian Orza: „Domnul Robu nu înțelege că cei care...

Consilierul local independent Adrian Orza: „Domnul Robu nu înțelege că cei care au opinii diferite nu sunt neapărat dușmani” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Fostul viceprimar al Timișoarei Adrian Orza crede că administrația locală are motive de îngrijorare în continuare, în contextul unor eventuale calamități naturale, asemeni furtunii care a doborât poarta din Calea Lugojului peste p mașină în care se afla un tânăr de 24 de ani, omorându-l. În cealaltă parte a orașului, la ieșirea dinspre Arad, există o poartă asemănătoare.

„O administrație are două priorități mari: să asigure confortul și siguranța cetățenilor, pe care-i reprezintă, în slujba cărora se află. Mai există o poartă, făcută pe aceeași procedură, în același sistem. Sincer, nu aș fi foarte liniștit dacă aș fi în interiorul primăriei, știind că ea e încă în picioare”, a atenționat Adrian Orza, aflat în studioul HDV, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE. Pentru a avea un răspuns în cazul tragediei din urmă cu câteva săptămâni, consilierul local independent crede că „e important să se vadă cum au curs actele legate de subiect.


Există legi care definesc anumite proceduri interne care se fac. Au fost multe modificări de organigarmă și nu au fost urmate, din câte știu eu, de schimbarea procedurilor. Se muta un birou, dar nu pleca cu procedurăsau același circuit al documentelor. Circuitul era la întâmplare. Pe partea de circuite și de avize colegii de la comisia de urbanism s-au întâlnit cu diverși directori și se pare că vor da o informare către consiliul local, care va deveni un punct de vedere oficial”.

Poarta de la intrarea în Timișoara dinspre Lugoj a fost reabilitată fără să existe un proiect și un acord tehnic. În legătură cu acest aspect, fostul viceprimar al Timișoarei este de părere că „probabil că există nevoia de a arăta că se fac lucrurile mai repede. Nevoia de a termina mai repede niște lucruri vine și din faptul că în România s-au tot tergiversat lucrurile. Dezvoltarea trebuie să se facă cu echilibru, durabil. Considerându-se că nu era o chestiune complicată tehnic, a fost grăbită”.

Întrebat despre cum crede că va trata în continuare primarul Timișoarei sensibilul subiect în care este implicat, Adrian Orza crede că „va merge pe aceeași latură, să lăsăm instituțiile să-și facă treaba. Domnul Robu nu înțelege că cei care au alte opinii în afară de a sa nu sunt neapărat dușmani. Face o greșeală din acest punct de vedere”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.