Proprietari de clădiri devenite pericol public, amendați de Poliția Locală

Proprietari de clădiri devenite pericol public, amendați de Poliția Locală

2
DISTRIBUIȚI

Au fost scutiți ani întregi de la plata impozitelor pe clădiri, tocmai pentru a le reabilita. Vorbim despre cei care dețin clădiri în zone istorice. Poliția Locală coordonează o campanie de verificare a proprietarilor acestor imobile, iar până acum zeci de ei au fost amendați pentru că nu au început demersurile de reabilitare a imobilelor.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina in Construcții și Afișaj Stradal acționează permanent pentru verificarea proprietarilor de imobile, persoane fizice sau asociații, de pe raza Timișoarei pentru a stabili dacă s-au conformat termenelor stabilite prin procesele verbale de contravenție încheiate anul trecut sau au tergiversat realizarea demersurilor necesare pentru obținerea autorizației și demararea lucrărilor de reparații la imobilele deținute în zona istorică a municipiului Timișoara.


De asemenea, au fost identificate și cazuri noi de clădiri neîntreținute. Astfel, în ultimele două săptămâni, au fost încheiate un număr de încă 12 procese verbale de constatare a contravenției asociațiilor de proprietari de clădiri din zona istorică care nu și-au întreținut proprietățile, totalizând 46 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 422/2001 republicată. Poliția Locală acționează permanent pentru informarea și notificarea proprietarilor de imobile aflate în stare de degradare, care prezintă pericol pentru cetățeni și care conferă un aspect inestetic Municipiului. Sancțiunile prevăzute de Legea 422/2001 republicată sunt între 4000 și 8000 lei”, a informat Poliția Locală.

2 COMENTARII

  1. Poate ar fi cazul sa amendeze si cladirile ce apartin de primarie….nu de alta dar o grama de scoli din centru gen Emanuil Ungureanu, MIU toate stau sa cada si nu numai ca stau sa cada, chiar cad in fiecare bucati din ele, dar nimeni nu se sesizeaza…Poate ar fi cazul ca pressalert.ro sa faca o investigatie in acest sens poate asa se mai sesizeaza si autoritatile

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.