Tupeul traficanților de etnobotanice nu are limite. Ce au descoperit polițiștii de...

Tupeul traficanților de etnobotanice nu are limite. Ce au descoperit polițiștii de la antidrog

0
DISTRIBUIȚI

Tupeul traficanților de etnobotanice, care au băgat în spital zeci de copii cu ”marfa” vândută, nu are limite, aceștia continuând să acționeze chiar dacă au fost ridicați în timpul operațiunii DIICOT de la sfârșitul lunii septembrie.


Vă reamintim că atunci polițiștii de la antidrog au ridicat nu mai puțin de 40 de persoane din Timiș și Arad. Ancheta a scos la iveală faptul că grupările erau extrem de bine organizate, iar liderii acestora procurau substanțe psihoactive din străinătate, preparau în țară „marfa”, care apoi era vândută pe piața din vestul țării. Mai mulți consumatori minori au ajuns în stare gravă la spital după ce au consumat drogurile vândute de membrii rețelei. Este vorba de trei grupări care acopereau 90% din piața de etonbotanice din Timișoara. Liderii grupărilor bazate pe Strada Dunărea, Calea Bogdăneștilor, respectiv zona Gării de Nord.

Unii dintre cei care nu au fost arestați, fiind lăsați în libertate sub control judiciar au continuat să facă trafic cu etnobotanice. În urma monitorizării a doi suspecți, polițiștii au stabilit că se aprovizionau cu substanțe psihoactive, folosite pentru prepararea etnobotanicelor, de la tatăl unuia dintre cei arestați. Când anchetatorii au descins, astăzi, la locuința acestuia au descoperit cinci kilograme de substanțe psihoactive. Mai mulți suspecți au fost ridicați și duși pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara. În această seară, trei dintre ei au fost reținuți sub acuzația de constituire de grup infracțional organizat și operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv, urmând ca mâine să fie prezentați cu propunere de arestare preventivă instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.