CJ Timiș a obținut prima finanțare de la UE. Ce drum important...

CJ Timiș a obținut prima finanțare de la UE. Ce drum important din județ va fi reabilitat

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a obținut oficial prima finanțare din fonduri europene pentru modernizarea unui drum. Contractul privind modernizarea unui drum important din Timiș cu bani de la Uniunea Europeană a fost semnat astăzi, la sediul instituției, de către președintele Călin Dobra și șeful ADR Vest Sorin Maxim.

„Astăzi semnăm contractul de finanțare pentru modernizarea DJ 593, cu o lungime de 35,9 kilometri, din care e necesar să fie modernizați 20 de kilometri. Se va finanța din fonduri europene pe PORR 2014 – 2020.


Valoarea totală a proiectului este de 31.800.000 de lei, cheltuieli totale eligibile 31.330.000 de lei, din care contribuția proprie a CJT 627.000 de lei. Proiectul va finanța lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere a drumului județean 593 pe porțiunea cuprinsă între kilometrul 11 și kilometrul 31,5. Traseul supus intervenției parcurge localitățile Peciu, Giulvăz, Foeni până în apropierea punctului de trecere a frontierei în Serbia. În momentul de față avem DALI, documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, fiind deja lansată procedura de achiziție de elaborare a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție”, a declarat Călin Dobra, șeful CJ Timiș. Conform acestuia, lucrările ar putea începe în toamna anului 2018. În luna decembrie, CJ Timiș ar putea obține finanțare pentru un nou proiect care să fie implementat cu bani de la UE.

Șeful ADR Vest Sorin Maxim a declarat, la rândul său, că „de mâine contractul este valabil. Acest proiect face parte din proiectele care sunt finanțabile pe Axa 6 care finanțează modernizarea de drumuri județene ce fac legătura cu rețeaua de drumuri trans-europene. (…) Este mai mult decât o reabilitare, pe lângă că se reabilitează calea de rulare, drumul avea și un plus de securitate și de semnalistică, care să ofere securitate pasajerilor în trafic, ceea ce este mai mult decât finanțam până acum”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.