Este oficial: Societatea de Drumuri Municipale va gestiona sistemul de trafic management....

Este oficial: Societatea de Drumuri Municipale va gestiona sistemul de trafic management. Ce le promite primarul Robu șoferilor

0
DISTRIBUIȚI

Este oficial: Societatea Drumuri Municipale poate gestiona întreținerea semafoarelor din Timișoara. Aleșii locali au votat ieri un proiect prin care se stabilesc tarifele pentru lucrările de întreținere a sistemului de trafic management. În luna aprilie a acestui an, SDM a primit din partea Consiliului Local Timișoara exclusivitate pentru executarea lucrărilor de reparații și întreținere drumuri, trotuare, străzi, poduri și pasaje. În 2016, aceeași SDM primea exclusivitate pentru executarea lucrărilor de întreținere a semafoarelor din oraș, inclusiv cele din sistemul de trafic management.


Invocând faptul că sistemul de trafic management nu este inclus explicit în rețeaua de semafoare la care se face referire în HCL-ul din 2016, aleșii locali au picat proiectul la vot de două ori. Ieri, proiectul prin care se stabilesc tarifele la care SDM va face lucrările de întreținere a echipamentelor din sistemul de trafic management a fost votat inclusiv de aleșii PSD, care au condiționat aprobarea proiectului de limitarea lucrărilor pe care SDM le poate concesiona.

Primarul Nicolae Robu a declarat că „important era să stabilim tarife, pentru a face operantă hotărârea de consiliu anterioară, prin care s-a făcut delegarea. Abia am așteptat să intre sub controlul nostru mentenanța acestui sistem, ca să putem promova politica pe care o vrem noi și pentru care noi răspundem. Nu este normal ca unii să facă ceva, iar alții să răspundă. Eu vreau undă verde pe cât mai multe străzi, v-am spus că specialiștii care se ocupau până acum erau adepții controlului adaptativ, control care, chiar dacă aduce un plus de eficiență, nu unul major, aduce disconfort pentru cetățean. Or, noi trebuie să-i dăm utilizatorului un confort psihic, când e la volan el trebuie să fie mulțumit că, după ce a trecut de un semafor, trece de un întreg lanț. Estimez că din aprilie va fi mult mai bine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.