Prefectul de Timiș îl avertizează pe primarul Robu să respecte legea

Prefectul de Timiș îl avertizează pe primarul Robu să respecte legea

3
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, a primit o adresă din partea Prefecturii Timiș în care este atenționat în privința convocării ședințelor de consiliu local, care se realizează fără respectarea termenelor prevăzute de legislația în vigoare, „aspect asupra căruia v-am atențioant prin adrese anterioare”.

Nota trimisă către „Primăria municipiului Timișoara, domnului Nicolae Robu, primar”, citează articolul 39, aliniatele 3 și 4 din Lega nr.


215 din 2001 (Legea Administrației Publice Locale), care spune: „Convocarea consiliului local se face în scris, prin intermediul secretarului unității administrativ-teritoriale, cu cel puțin 5 zile înaintea ședințelor ordinare sau cu cel puțin 3 zile înainte de ședințele extraordinare. Odată cu notificarea confocării, sunt puse la dispoziția consilierilor locali materialele înscrise pe ordinea de zi. (…) În caz de forță majoră și de maximă urgență pentru rezolvarea intereselor locuitorilor comunei, orașului sau municipiului, sau în alte situații stabilite de regulamentul de organizare și funcționare a consiliului local, convocarea consiliului local se poate face de îndată”, prevederi legale care în ultimii ani au fost, în mai multe rânduri, eludate sau chiar ignorate.

În încheierea adresei, reprezentantul Guvernului în teritoriu solicită adresantului să aibă în vedere, pentru ședințele următoare, respectarea termenelor de convocare prevăzute de lege.

3 COMENTARII

  1. Praf in ochi ! Pe robu’ lui Dumnezeu il doare-n pix. Are majoritate , face ce vrea. De altfel , se pare ca Perfecta e in relatii f. bune cu estompatu’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.