Firmele timișene află mai ușor cum pot angaja persoane din Serbia. Cum...

Firmele timișene află mai ușor cum pot angaja persoane din Serbia. Cum le ajută Info Point-ul deschis de Camera de Comerț

0
DISTRIBUIȚI

infopoint

Un nou sprijin pentru firmele din județul Timiș care duc lipsă de personal. În cadrul proiectului LaborNet, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a deschis, astăzi, un punct de informare unde companiile interesate vor primi informațiile necesare pentru a angaja personal din Serbia. Info Point-ul Timișoara funcționează în sediul CCIA Timiș, aflat în Piața Victoriei.

“Unul dintre cele mai importante obiective din cadrul proiectului LaborNet este inaugurarea acestui Info Point și menținerea lui pe toată perioada derulării proiectului, cât și după. În cadrul acestui Info Point se vor putea obține informații atât de către persoanele care își caută angajați în Republica Serbia, dar și de către persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă în România.


Mai concret, în cadrul acestui proiect noi vom elabora și un manual care va conține pașii pe care o firmă trebuie să-i parcurgă pentru a angaja o persoană neocupată din Serbia”, a explicat, astăzi, Cosmina Mirea, coordonatul proiectului LaborNet din partea CCIA Timiș, la deschiderea oficială a Info Point-ului.

Potrivit reprezentanților CCIA Timiș, realizarea unui astfel de birou de informații sporește oportunitățile de angajare în zona transfrontalieră atât pentru personalul neocupat, în special persoane din grupurile defavorizate, dar și pentru firmele care au dificultăți în găsirea forței de muncă.

“Ar fi mai aproape pentru persoanele din Banatul Sârbesc să lucreze în județul Timiș, decât să fie angajate în Belgrad sau în alte zone mai îndepărtate ale țării. Schimbul forței de muncă ar trebui să se desfășoare ca și cum frontierele nu ar exista între România și Serbia. Scopul acestui proiect este și păstrarea unui loc de muncă în apropierea domiciilor persoanelor din Serbia”, a declarat, la Timișoara, Tibor Horvat, directorul general al Camerei Regionale Kikinda.

Proiectul LaborNet – Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră România-Serbia este finanțat de Uniunea Europeană, fiind derulat de CCIA Timiș împreună cu Primăria Kikinda, în calitate de parteneri, și Camera de Comerț și Industrie a Serbiei, prin Camera Regională Kikinda, partener coordonator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.