Guvernanții află mai ușor problemele antreprenorilor din vestul țării. De ce se...

Guvernanții află mai ușor problemele antreprenorilor din vestul țării. De ce se plâng aceștia

0
DISTRIBUIȚI

femei afacere

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat va afla mult mai ușor care sunt problemele cu care se confruntă antreprenorii din vestul țării. Astăzi a luat ființă Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat de Nivel Regional Timișoara, iar o primă ședință a avut loc în capitala Banatului.

Astfel, mai mulți oameni de afaceri, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara au participat la întâlnire, problemele cu care se confruntă fiind ascultate de Paula Marinela Pârvănescu, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri. Antreprenorii din județul Timiș s-au plâns cel mai mult de lipsa forței de muncă.

“Astăzi am constituit Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat pe zona de vest și am avut reprezentanți din cele patru județe pe care le gestionăm – Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. S-au ridicat probleme diverse, legate de viața antreprenorilor din Timiș. De departe cea mai complicată problemă în județul Timiș în special, dar și în Arad, este lipsa forței de muncă și calitatea acesteia, dar s-au ridicat și probleme legate de legea achizițiilor, de parteneriate public-private. Prefectul județului Hunedoara a vorbit despre o posibilă vizită în China, altă lume extrem de dinamică, și ar fi păcat ca antreprenorii locali să nu participe. Este o primă ședință care mie îmi dă curaj să privesc cu optimism viața acestui consiliu.


Sper să selectăm de la nivel local cât mai multe propuneri pe care să le transmitem către biroul central și evident că ne dorim ca aceste propuneri să fie rezolvate și favorabil”, a declarat Adrian Pășcuță, directorul Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Timișoara, la finalul ședinței.

Secretarul de atat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri a precizat că astfel de ședințe au mai avut loc în țară, dar la Timișoara a fost organizată pentru prima dată. Paula Marinela Pârvănescu a explicat că scopul acestor întâlniri este de a afla care sunt problemele cu care antreprenorii se confruntă, iar apoi se va încerca găsirea de soluții.

“În luna decembrie a fost înființat, prin ordin de ministru, Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat la Nivel Regional. Ideea acestui consiliu este de a veni în legătură și în discuție directă cu tot ce înseamnă mediul antreprenorial din România, iar noi, ca și instituție, să încercăm să rezolvăm toate situațiile în ceea ce privește relația dintre dumnealor și autoritățile publice locale sau centrale. Există, în primul rând, un set de pachet legislativ care trebuie modificat. Există încă acum legi din 1990 care sunt aplicabile și acelea clar trebuie actualizate. Pe lângă asta, finanțarea antreprenorilor încă mai are nevoie de ajutor. Există variante de finanțare pe care inclusiv noi încercăm să le gestionăm și să le promovăm în următoarele luni pentru antreprenori și, bineînțeles, o dezvoltare continuă atât pe plan intern cât și extern”, a afirmat secretarul de stat.

Paula Marinela Pârvănescu a mai precizat că, în general, problemele antreprenorilor din România sunt aceleași, referitoare la forța de muncă, finanțarea, legislația, Legea achizițiilor publice sau ISU.

“Noi avem nevoie de la antreprenori să fie foarte concreți, foarte aplicați și foarte justificați în momentul în care ne transmit solicitări, ca noi să putem ulterior să chemăm toate instituțiile la masă, inclusiv ANAF, Ministerul de Finanțe, Ministerul Justiției, Ministerul Muncii, să reușim să gândim variante bune pentru mediul de afaceri”, a conchis secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.