USR Timiş: modificările aduse Legilor Justiţiei sunt neconstituţionale. Ce plan anunță și...

USR Timiş: modificările aduse Legilor Justiţiei sunt neconstituţionale. Ce plan anunță și ce așteaptă de la PNL

1
DISTRIBUIȚI
Senatorul USR de Timiș, Nicu Fălcoi. FOTO: Facebook USR Timis

Modificările aduse Legilor Justiţiei de alianţa PSD-ALDE sunt neconstituţionale, susţine senatorul USR Timiş, Nicu Fălcoi. Acesta spune că juriştii formaţiunii politice din care face parte au studiat amendamentele depuse de senatorii şi deputaţii puterii şi că multe dintre acestea sunt neconstituţionale. USR are în plan ca, în cursul acestei săptămâni, să conteste amendamentele la Curtea Constituţională.

„Eu sper că până la urmă PNL va decide să ne dea aceste patru semnături (n.r de care USR mai are nevoie pentru a contesta modificările), chiar dacă şi ei au depus contestaţii la aceste legi.


Contestaţiile lor sunt depuse mai mult pe procedură decât pe alte considerente. Juriştii noştri au lucrat aproape o lună de zile să găsească toate modificările care ridică suspiciuni de neconstituţionalitate şi au formulat nişte contestaţii pertinente pe care sperăm să le depunem luni sau marţi. Din păcate, ce mă supără pe mine foarte tare este faptul că inclusiv din Timiş am avut parlamentari care au votat aceste legi. Mai mult decât atât, domnul Cucşa (n.r- Marian Cucșa, parlamentar ALDE Timiş), într-o emisiune televizată pe care am avut-o în direct, în care eu am susţinut că, după părerea mea, cea mai mare ameninţare la adresa securităţii interne este corupţia, domnul Cucşa a spus că, după el, corupţia nu reprezintă o ameninţare la adresa securităţii statului. Avem foarte mulţi parlamentari care au votat pentru schimbările la Legile Justiţiei. În afară de domnul Cucşa, îi avem pe domnul Eugen Dogariu, Adrian Pau, Alfred Simonis, Adrian Diaconu şi celebrul Matei Suciu (n.r – parlamentarii PSD Timiş) care s-a spălat odată cu modificările la Legea ANI şi care a şi semnat alături de celebrul „deputat mitralieră” nişte modificări la legile pe care urmează să le dezbatem în noua sesiune parlamentară, modificările la Codul de Procedură Civilă şi Codul de Procedură Penală”, a explicat Nicu Fălcoi, în cadrul unei conferințe de presă de la sfârșitul săptămânii trecute.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.