Investigație încheiată. S-a stabilit de ce s-a surpat pământul peste cei patru...

Investigație încheiată. S-a stabilit de ce s-a surpat pământul peste cei patru ortaci din mina Lupeni, anul trecut

0
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a finalizat cercetarea accidentului de muncă care a avut loc, în data de 5 octombrie, la mina Lupeni.

Reamintim că patru ortaci au fost prinși de o surpare în mina Lupeni. Din cele patru persoane, una a reuşit să se evacueze singură, una a murit pe loc, a treia a avut politraumatisme care nu i-au pus viaţa în pericol, dar a necesitat o perioadă de recuperare medicală, iar al patrulea a încetat din viață ulterior la spital.

Potrivit reprezentanților ITM Hunedoara, pentru că accidentul de muncă de la mina Lupeni a fost unul complex, au fost solicitate expertize tehnice Universității din Petroșani, în luna ianuarie, acestea fiind finalizate.

„În final, conform raportului, au fost identificate patru cauze principale care au concurat sinergic la producerea respectivului eveniment.


Cauzele principale, conform expertizei tehnice sunt: starea de tensiune excesivă, dezvoltată asupra preabatajului Panou 7C, prezenţa faliei direcţionale care a intersectat preabatajul, efectul undelor seismice generate de explozii asupra stabilităţii faliei și susţinerea abatajului a fost incapabilă să preia sarcina dinamică produsă la surparea cărbunelui şi a rocilor din acoperiş”, arată ITM Hunedoara.

Dosarul complet de cercetare a accidentului colectiv de muncă de la mina Lupeni, întocmit de ITM Hunedoara, va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani.

„ITM Hunedoara asigură toţi lucrătorii şi angajatorii că va fi mereu vigilent şi prezent prin măsuri preventive pentru a preîntâmpina apariţia unor noi cazuri de accidente de muncă ce pot avea consecinţe grave şi foarte grave”, a declarat Adrian Florin Bozdog, șeful ITM Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.