Ludovic și românii

Ludovic și românii

0
DISTRIBUIȚI

Și-am ajuns la trei guverne într-un an și deja parcă nici nu ne mai mirăm, iar asta e grav.

Dragnea se comportă ca un „gamer” infantil, care joacă, să zicem, vreun „football manager” și, când nu-i merge, nu câștigă, resetează jocul și o ia de la capăt. Însă în loc să învețe din greșelile „jocurilor” precedente, alege jucători tot mai slabi. Iar dacă în primele ocazii a resetat pentru că jucătorii aleși nu prea-i urmau indicațiile, dacă o ține tot așa există riscul ca, în curând, „pionii” nici să nu-i mai priceapă indicațiile, dar mai să le și urmeze.

Bietul șef al PSD se tot ferește de „gloanțele” rivalilor reali sau imaginari și resetează guvernul încercând să găsească varianta câștigătoare înainte ca inevitabila ghilotină să cadă.


Iar dacă ai majoritate în Parlament, opoziția e sublimă dar lipsește aproape cu desăvârșire, dar tu îți tot schimbi propriul guvern, înseamnă că vrei să faci ceva ce nici chiar subordonații tăi nu vor să facă. Celor pe care i-ai schimbat le e frică de consecințe, ție nu. În condițiile date, scuza cu „în ultimul an nu am fost lăsați să guvernăm” ar fi trebuit să stârnească hohote de râs inclusiv printre susținătorii social-democrați, dacă nu ar fi fost „fezandați” din timp cu povești despre state paralele și alte geometrii.

Pentru oamenii de rând aflați de partea cealaltă a baricadei singura dorință pare a fi să-i oprească pe cei care încearcă să ajusteze Justiția după propriile nevoi, la pachet cu modificările cu adevărat necesare. Pentru că dacă ar fi acum alegeri, tot n-ar ști cu cine să voteze, în timp ce votanții PSD sunt cam tot acolo, ca număr. Tot spun că toți sunt o apă și-un pământ, însă asta e o generalizare. Nu toți politicienii sunt la fel, însă în România nu se vede pădurea din cauza uscăturilor.

PS: La prima vedere am putea fi tentați să-l comparăm pe șeful PSD cu Ludovic al XV-lea, pe principiul „după mine potopul”. Însă Dragnea, îți place sau nu-ți place, e mai degrabă întruchiparea perfectă a poporului român. Și noi, ca și el, se pare că suntem condamnați să tot facem alegeri greșite până să ajungem la aia bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.