Primarul Robu, anunț nou despre locația „fântânii cântătoare”

Primarul Robu, anunț nou despre locația „fântânii cântătoare”

1
DISTRIBUIȚI

2.000.000 de euro – atât are de gând să plătească administraţia Robu pentru realizarea unei fântâni cântătoare în capitala Banatului. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi-a reiterat recent angajamentul de a face fântâna, care, spune el, va atrage o mulţime de turişti în oraşul nostru. Ideea nu este nouă, iar bani sunt la buget. Ce blochează proiectul? Culmea, lipsa unei locații.

„Vom face evident fântâna cântătoare. Aţi văzut ce îmi place formula asta lansată de hateri? Nici nu îmi vine să îi zic altfel, îi spun mereu fântâna cântătoare.


Îi vom spune chiar aşa. Au şi ei o contribuţie, uite, ce receptiv sunt eu. Aţi văzut? Preiau și de la hateri. O vom face și va fi un obiectiv foarte apreciat. Vă garantez eu. Nu știm dacă rămâne. Specialiștii au temă de la mine să exploreze. V-am mai spus eu că am ceva idei, dar nu le pot face publice, că nu are sens să stârnesc o discuție care nu va avea suport în final în nimic. Cât putem de repede, imediat după ce avem bugetul în măsura în care putem să pregătim temele și caietul de sarcini o să dăm drumul”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Promisiunea construirii fântânii cu jocuri de lumini nu e deloc nouă. Ea datează din 2012, de pe vremea când Robu candida la funcția de primar. Ajuns la finalul primului mandat, edilul a aflat că locația dorită de el, canalul Bega, nu se pretează, nivelul apei fiind prea scăzut. Așa s-au născut discuțiile despre cea de-a doua locație, Parcul Botanic. Mai mulți timișoreni au creat chiar și o petiție online prin care au cerut ca parcul să fie lăsat intact. Sfatul primarului Robu a fost scurt: să strângă mai multe voturi decât a strâns el pentru a deveni primar. În 2017, Primăria Timișoara a găsit o firmă care să realizeze proiectul tehnic și studiul de fezabilitate pentru fântâna cu jocuri de lumini. Firma Aqua Design, cu sediul în Cluj, cu subcontractantul P.S.V. Multiline SRL, din județul Argeș, a câștigat competiția pentru realizarea documentației cu o ofertă de 125.000 de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.