În România, Bursa de la Bucureşti a deschis pe roşu, după unda...

În România, Bursa de la Bucureşti a deschis pe roşu, după unda de şoc din SUA. Indicele Dow Jones, cea mai mare scădere de la criza financiară

0
DISTRIBUIȚI
Foto: thebrunswicknews.com

Indicele bursier Dow Jones a avut ieri o scădere de 1.175 de puncte, cea mai mare după criza financiară din anul 2008, situaţii asemănătoare înregistrându-se şi la bursele S&P 500 şi Nasdaq, ceea ce a atras „preocuparea” Preşedinţiei SUA.


Pieţele bursiere din întreaga Europă se pregătesc acum pentru căderi masive ca urmare a acestor evenimente, scrie Mediafax.

Burse de la Bucureşti a deschis în scădere şedinţa de astăzi, în ton cu restul burselor europene, antrenate de căderile de pe piaţa americană şi de pe bursele asiatice.

Indicele BET înregistra o cădere de peste 3% la ora transmierii ştirii, cele 13 companii din componenţa sa fiind pe roşu, cu minusuri de 1 până la 5 procente. La Londra, indicele FTSE 100 înregistra o scădere de mai mult de 3%, conform BBC, indicele Stoxx 600 marcând o scădere de 1,56%. Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu peste 3%, în timp ce CAC 40 din Paris a scăzut cu 3,23%. Indicele FTSE MIB din Italia a scăzut cu 1,64%, în timp ce IBEX 35 din Spania a scăzut cu 1,44%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.