O nouă premieră la Teatrul Național Timișoara. Vezi despre ce este vorba...

O nouă premieră la Teatrul Național Timișoara. Vezi despre ce este vorba FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Teatrul naţional timişorean a pregătit o nouă premieră, a cărei primă reprezentaţie va avea loc în 7 martie, de la ora 19.00, la Sala 2.

„Push Up” de Ronald Schimmelpfennig este titlul piesei care explorează unul din miturile preferate ale lumii contemporane, acela că singurul drum acceptabil este cel care merge în sus, spre vârful piramidei, şi nici semnele timpului, nici emoţiile, nici dorinţa de căldură umană nu trebuie să stea în calea acestui ţel. „Push Up” aduce în faţa spectatorilor patru situaţii de viaţă, patru întâlniri, patru posibilităţi de comunicare, iar întrebarea la care fiecare personaj e provocat să răspundă este pentru ce sau pentru cât eşti dispus să renunţi la tot ceea ce eşti, fiecare răspunzând aşa cum ştie sau crede că e mai bine. Şi pe măsură ce răspunsurile fie rănesc, fie creează punţi de comunicare, geamurile clădirii impozante de birouri care serveşte drept decor, reflectă în oglinda lor rece întreaga societate civilizată, cu ierarhia ei bine trasată, cu groaza ei absolută de ratare, cu tot arsenalul de măşti care ne ajută să supravieţuim „junglei urbane”, la urma urmei nouă înşine.

„Push Up” este o primă colaborare a regizorului Alexandru Maftei, cunoscut publicului ca regizor de film pentru „Bună, ce faci?” sau „Domnişoara Christina”, cu actorii teatrului timişorean. Romeo Ioan, Ana-Maria Cojocaru, Flavia Giurgiu, Cristina König, Adrian Jivan, Doru Iosif, Victor Manovici şi Victoria Rusu sunt cei care dau viaţă poveştilor imaginate de Ronald Schimmelpfennig, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi germani contemporani. Decorul şi costumele spectacolului sunt semnate de scenografa Vali Ighigheanu.

Foto: Adrian Pîclişan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.