POVESTEA unei mari adunări folk: „Oricine dorește să spună o poezie, o...

POVESTEA unei mari adunări folk: „Oricine dorește să spună o poezie, o mică povestioară, o anecdotă, este mai mult decât binevenit“

0
DISTRIBUIȚI
Bogdan Racz a iniţiat seria de evenimente Marea Adunare Folk

Melomanii timişoreni sunt aşteptaţi la un nou episod din seria de evenimente „Mare adunare folk“, evenimentul care în acest an a ajuns la cea de-a zecea ediţie propunându-şi să fie o oază de folk pentru toţi artiştii amatori ai acestui gen. Prima ediţie a acestui maraton folkist a avut loc în luna iunie a anului 2008, înaintea plecării din ţara noastră a artistului Mircea Lupu.

„Racz, plec în State, trebuie să facem o ultimă adunare înainte de plecare. Cristi, trebuie să ne întâlnim toți înainte să plece Mircea. Emil, suntem o gașcă mare care vrem să facem o mișcare folk. La voi la Gong, se poate? Cine, ce, când? Mircea Lupu & Friends, Folk, 28 Iunie 2008. În regulă, îi zicem Mare … adunare Folk….Cam așa a pornit pe scurt marea noastra întâlnire folk, o întalnire de rămas bun, care s-a transformat în timp într-un eveniment regulat, singura oază de folk pentru orice artist amator al genului. Ajutorul de început, a venit din partea lui Emil Kindlein, căruia îi suntem recunoscători.


Multă vreme mișcarea noastră a avut loc cu sprijinul celor de la Casa de Cultură a Studenților, până în momentul în care situația juridică a devenit mai complicată. Astfel a trebuit să ne mutăm. Întâi am găsit o nouă casă in Rost, apoi la club-ul celor de la Road Patrol, iar acum ne-au întins o mână de ajutor cei de la Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, prin Bogdan Crișan, căruia îi mulțumim“, ne-a dezvăluit Bogdan Racz, iniţiatorul acestei serii de evenimente.

Marea Adunare Folk din acest an va avea loc în 16 martie de la ora 20 la Casa Tineretului şi va prilejui tuturor melomanilor o seară cu ştaif.

„De-a lungul timpului, în cadrul serilor de folk au participat și artiști consacrați, precum Vasile Mardare, Dinu Olărașu sau Emeric Imre, dar de fiecare dată, momentele cele mai interesante au fost din partea celor neanuntați. Astfel, am avut adevărate suprize muzicale din partea unor oameni din public cântând la saxofon, la lingură, sau, totodată, prin ambiția de a aduce o pianină două etaje pentru un moment deosebit. Tot la capitolul surprize, menționez ca am avut și o cerere în căsătorie în cadrul unui eveniment. Fiecare adunare folk are parte în pauzele momentelor muzicale de intervențiile celor din public. Oricine dorește să spună o poezie, o mică povestioară, o anecdotă, este mai mult decât binevenit. Intrarea? Liberă ca de obicei“, a mai adăugat Bogdan Racz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.