Public select la lansarea Rock în Timpuri Noi, noul volum din trilogia...

Public select la lansarea Rock în Timpuri Noi, noul volum din trilogia lui Nelu Stratone FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-396838529">

Melomanii timişoreni s-au adunat cu mic cu mare miercuri seara la lansarea celui de-al doilea volum din trilogia „Istoria ROCKului românesc”, de Nelu Stratone, evenimentul desfăşurat la Reflektor Venue reuşind să fie la înălţime. Invitaţii speciali ai evenimentului care a adus cartea „Rock în timpuri noi” au fost Ilie Stepan, Mimo Obradov și scriitorul Daniel Vighi. Alături de autor, seara a fost moderată de editorul cărții, scriitorul Andrei Ruse.

„Rock în timpuri noi” continuă povestea rockului românesc de la momentul Revoluției din 1989 până în anul 2000. La fel ca în primul volum, „Rock sub seceră și ciocan”, sunt tratate și mișcările sociale importante ale acestei perioade (revoluția, eroii ei „rock”, apoi mineriadele și continua tranziție), dar cel mai important, formațiile și curentele noi și, mai ales, evoluția lor în noul context al libertății de această dată, în care lipsa de interes a publicului pentru rock și de multe ori chiar a fondurilor necesare pentru susținerea unei trupe de calibru nu au reprezentat fundamentul atât de mult visat după ’89.

„Bela Kamocsa a fost primul muzician timişorean pe care l-am cunoscut în 1966 când Phoenix au cântat la Casa Studenţilor din Bucureşti. M-am apropiat mult de Timişoara şi de rock-ul de aici. În 1970 am făcut un an de practică la Timişoara şi aici se organizau concerte pe malul Begăi pe un teren de tenis. Cam în fiecare seară cânta altă trupă. Acesta a fost momentul când m-am ataşat de Timişoara. Când am avut posibilitatea, la emisiunile pe care le-am realizat, am invitat formaţii timişorene ca Quo Vadis, Bega Blues Band sau Implant pentru Refuz. Volumul doi este axat pe perioada cuprinsă între anii 1989 şi 2000, care a fost o perioadă favorabilă rock-ului. A fost o explozie entuziastă a tinerilor de atunci de a încerca să cânte altceva. Dacă înainte se cânta doar hard and heavy, în aceşti ani au apărut mai multe stiluriiar rock-ul a devenit mai interesant. Pe de altă parte, multe trupe nu au înţeles foarte bine ce înseamnă libertatea de atunci. Am scris şi în carte că o trupă de rock din Arad au sacrificat o pisică pe scenă cu ocazia unui concert. La Ploieşti era o trupă care se întâlneau noaptea în cimitir la statuia fostului primar al oraşului. Am vrut să acopăr toată gama curentelor muzicale pe de o parte. Bineînţeles, Timişoara este bine reprezentată fiindcă întotdeauna au fost trupe bune. Mi-am dorit să fac cunoscute şi trupe mai puţin cunoscute în ţară. Sper că am reuşit. Probabil că cei mai mulţi dintre muzicienii timişoreni se vor regăsi în carte şi sper că le va face plăcere“, a declarat Nelu Stratone, realizatorul acestei trilogii.

Foto: Lucian Bologa

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.