Sute de timișoreni, interesați să învețe limba japoneză. Universitatea Politehnica oferă cursuri...

Sute de timișoreni, interesați să învețe limba japoneză. Universitatea Politehnica oferă cursuri gratuite

0
DISTRIBUIȚI

limba japoneza

Curs inedit pentru timișoreni. Universitatea Politehnica din Timișoara anunță că mâine, 14 martie, încep cursurile gratuite de limba japoneză, susținute de Kanji Tsushima, fost ambasador al Japoniei în România. Anunţul a stârnit un interes uriaş din partea timişorenilor, astfel că peste 400 de persoane s-au înscris încă din primele două zile, chiar dacă numărul de locuri era limitat la o grupă de 40 de persoane. În final, fostul ambasador a acceptat să formeze două grupe de câte 100 de persoane fiecare, cu care să înceapă cursurile.

„Sunt surprins de numărul mare al timişorenilor care doresc să înveţe limba japoneză.


Mărturisesc sincer că nu mă aşteptam la un număr atât de mare de înscrieri. Mulţumim Excelenţei Sale KanjiTsushima, fostul ambasador al Japoniei în România, pentru oportunitatea oferită timişorenilor de a studia limba japoneză, şi încă în mod gratuit, precum şi pentru efortul deosebit pe care l-a făcut, acceptând înfiinţarea unei a doua grupe de studiu, cu un număr crescut de cursanţi. Sperăm că aceste cursuri vor fi utile studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor sau chiar cadrelor didactice de la Universitatea Politehnica Timişoara, mai ales că instituţia noastră are relaţii de colaborare şi programe de schimburi de studenţi cu mai multe universităţi japoneze. De altfel, Excelenţa Sa TsushimaKanji este un prieten mai vechi al UPT, unde a susţinut mai multe conferinţe pe teme de cultură şicivilizaţie japoneză, dar şi de comunicare diplomatică, la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism şi la cea de Comunicare şiRelaţii Publice”, a declarat Viorel Şerban, rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara.

Cursurile de limba japoneză sunt susținute la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica din Timișoara.

Tsushima Kanji se declară îndrăgostit de România şi de cultura ţării noastre. Toţi cei trei copii ai săi sunt născuţi în România. S-a pensionat în 2008 și de atunci a venit aproape în fiecare an în România și până la urmă s-a hotărât să locuiască aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.