Deputat de Timiş, împotriva ideii de a obliga românii din diaspora să...

Deputat de Timiş, împotriva ideii de a obliga românii din diaspora să justifice cu acte banii trimiși în țară

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul Marian Cucşa (ALDE) s-a exprimat împotriva iniţiativei Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) care prevede justificarea cu documente a sumelor de bani mai mari de 1.000 de euro depuse de românii plecaţi în străinătate ca viramente bancare pentru rudele lor din România.

„ALDE nu este de acord cu proiectul de la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor potrivit căruia sumele mai mari de 1.000 de euro trimise din străinătate în România ar trebui justificate prin documente.


Românii din afara granițelor nu au plecat de fericiți, au plecat pentru a-și câștiga existența, pentru a-și susține familiile și copii la școală iar rolul nostru ar fi să îi aducem pe aceștia înapoi în țară, nu să le contabilizăm veniturile legale pe care le câștigă cu greu. Rolul nostru este să le asigurăm condiții de trai mai bune în țară, un venit decent, servicii medicale la fel ca în occident, siguranță, stabilitate și acces la educație”, a scris Marian Cucşa pe site-ul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.