Firmele din Timiș, informate despre importanța obținerii autorizației de securitate la incendiu....

Firmele din Timiș, informate despre importanța obținerii autorizației de securitate la incendiu. Ce amenzi riscă

0
DISTRIBUIȚI

Aproximativ 30 de reprezentanți ai unor firme din județ au participat, ieri, la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, la un seminar de informare despre importanța solicitării și obținerii autorizației de securitate la incendiu.

În timpul acțiunii firmele au putut afla mai multe informații despre legislația specifică avizării și autorizării, obligația obținerii autorizației de securitate la incendiu și sancțiunea contravențională pentru firmele care funcționează fără aceasta, categoriile de construcții și amenajări care se supun avizării și autorizării, precum și despre Legea nr. 28/2018 pentru completarea Legii nr.


307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

“Firmele trebuie să știe care clădiri sau spații sunt obligate să obțină acest document, cât de important este să ai autorizație de securitate la incendiu și ce poate fi influențat în sens negativ dacă nu ai o astfel de autorizație. În Hotărârea de Guvern 571 sunt specificate toate categoriile și spațiile care au obligația solicitării acestui act administrativ. De exemplu, toate spațiile de alimentație publică cu peste 200 de metri pătrați este necesar să obțină autorizația de securitate la incendiu. Dacă nu o fac, riscă răspunderea penală în cazul în care se întâmplă anumite activități și riscă sancțiuni contravenționale în cuantum de 50.000 de lei. Pe site-ul isutimis.ro este o listă în care se află toate spațiile autorizate din punctul de vedere al securității la incendiu”, a declarat Cătălin Constantin Cosacu, șef Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Banat” al Județului Timiș, care a susținut seminarul.

“Este cel de-al cincilea seminar din programul anual de informare și instruire a mediului de afaceri, un program care este organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Instituția Prefectului Timiș și instituțiile deconcentrate”, a afirmat Stana Stoianov, din partea CCIA Timiș.

Până în prezent, CCIA Timiș a organizat seminarii de informare în domeniul legislației muncii, sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, reglementări fiscale și Regulamentul General privind Protecția Datelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.