EXCLUSIV Sponsorizările Coca-Cola către Poliția Timiș, anchetate de către DNA. Ce înalt...

EXCLUSIV Sponsorizările Coca-Cola către Poliția Timiș, anchetate de către DNA. Ce înalt oficial al companiei a sunat să fie ajutat de șeful Poliției Rutiere

2
DISTRIBUIȚI

DNA anchetează modul în care compania Coca Cola a sponsorizat Serviciul Poliției Rutiere din cadrul Poliției Timiș – reiese din rechizitoriul prin care au fost trimiși în judecată foștii șefi ai instituției pentru mai multe infracțiuni de corupție. Procurorii au început verificările după ce ce agentul Dorin Duma a depus un denunț în care vorbea despre faptul că din ordinul șeful de atunci al Serviciului Poliției Rutiere, comisarul șef Marcel Crăciunescu a transportat la firma soției acestuia răcoritoare care erau primite ca sponsorizare pentru IPJ Timiș. ” În schimbul furnizării în mod gratuit de produse ale companiei Coca-Cola către I.P.J. Timiș – Serviciul Poliției Rutiere, șoferii acestei companii dar și angajații din conducerea acesteia beneficiază de protecție și sprijin din partea șefului S.P.R. – Crăciunescu Nicușor Marcel.

În urma verificărilor la S.C. Coca-Cola HBC România, în urma răspunsului primit de la acestă societate a rezultat că a încheiat cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș două contracte de de sponsorizare, respectiv cu numerele 074/11.02.2013, pentru perioada 01.01.2013 – 31.12.2013 și 0004/03.01.2014 pentru perioada 01.01.2014 – 31.12.2014.


În baza acestor contractre de sponsorizare S.C. Coca-Cola HBC România a furnizat produse comercializate de societate către I.P.J. Timiș, respectiv 33 baxuri/lună însemnând 396 baxuri pe an la o valoare de 7.817,04 lei, pentru fiecare an. Valoarea totală a produselor cu care această societate a sponsorizat I.P.J. Timiș în baza celor două contracte a fost de 15.634,08 lei”, se arată în rechizitoriul DNA.

În timpul investigației, anchetatorii au interceptat o discuție telefonică între comisarul șef Marcel Crăciunescu și Gheorghe Ursuț, directorul general al Coca Cola Timișoara. ”Acesta îl întreabă pe Crăciunescu Nicușor Marcel dacă poate să îl ajute prin a-și folosi influența pe lângă comandanții Poliției Locale din cadrul Primăriei Timișoara, pentru a nu fi sancționat contravențional sau pentru a-și recupera mașina ridicată fără să plătească  deoarece ” am făcut greșeala să parchez privat (n.r. autoturismul personal) undeva  (…)” și ”voiam să mă ajutați într-o problemă dacă puteți (…)”. Crăciunescu Nicușor Marcel este de acord să îl ajute în această problemă personală și îi spune că ” (…) trebuie să ne întâlnim și să stăm de vorbă dacă e o problemă care vă interesează în zona aia”, au notat procurorii. Anchetatorii au decis să disjungă cercetările legate de sponsorizările Coca Cola, iar investigațiile vor fi continuate într-un alt dosar în care Crăciunescu este cercetat pentru trafic de influență în formă continuată.

2 COMENTARII

  1. Ce gainari la Politia din Timis.
    Ieri citeam cum se vindeau altii tiganilor pe cateva mii de euro…
    Acum astia, pe sucuri…
    Mai avem mult, pana departe.

  2. ,,Rapandula”, sotia acestui spagar nu trebuie cercetata, produsele din sponsorizari cu siguranta au fost comercializate prin buticurile acesteia. Cu ce gainarii se ocupa un sef de serviciu al IPJ Timis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.