Frate mai mare timp de o zi pentru micuții care cresc departe...

Frate mai mare timp de o zi pentru micuții care cresc departe de familii. Ce proiect de suflet desfășoară studenții de la Universitatea Politehnica

0
DISTRIBUIȚI

O sută de copii din mai multe centre de plasament din Timiş şi Caraş-Severin vor avea pentru o zi un „frate mai mare”. Studenţii Universităţii Politehnica Timişoara vor fi, mâine, gazdă pentru micuţi, ei vor încerca să le ofere timp plăcut, dar şi util, prin activităţi care să-i ajute la o mai bună integrare în societate.

Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc) a Universității Politehnica Timișoara continuă în acest fel un proiect de succes. Pentru al nouălea an ei iau parte şi organizează „Fii tu fratele mai mare”, un proiect destinat  copiilor din centrele de plasament din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.


Acţiunea are loc pe data de 26 mai şi are ca scop sărbătorirea Zilei Copilului.

Astăzi, voluntarii ligii îi vor întâmpina pe copii la ora 10 în fața Corpului Electro al Universității Politehnica Timișoara și îi vor ajuta să se integreze într-un mediu nou, prin activități distractive și interactive. Sunt așteptați aproximativ 100 de copii de la Centrul Rezidențial „Sf. Nicolae” din Peciu Nou, Fundația M.U.T. Herz fur Kinder din Bulgăruș, Centrul „Speranța” din Reșița și Fundația „Rudolf Walther” Timișoara.

În ziua proiectului, copiii au parte de activități concentrate în jurul unor jocuri menite să îi ajute în arii ca: participarea activă în societate, munca în echipă, exteriorizarea trăirilor, stima și încrederea de sine, sport și recreere. Toate aceste activități se desfășoară în incinta clădirii Electro a Politehnicii și în spațiile proximale acesteia.

Prin acest proiect, Liga și-a propus să promoveze ideea de îmbunătățire a societății civile și de a transmite un mesaj social puternic, integrarea copiilor din centrele de plasament în societate, prin creșterea încrederii și stimei de sine și prin dezvoltarea pe plan personal a acestora.

Un alt obiectiv al acestei acțiuni este acela de a atrage atenția asupra voluntariatului în rândul studenților și beneficiile profesionale și personale pe care acesta le poate aduce. Grupul ţintă este format din studenţii membrii ai LSFETc, dar și alți tineri din cadrul UPT sunt invitaţi să participe la aceste acţiuni și să se implice activ în proiect.

Beneficiarii acestei acţiuni sunt așadar copiii, centrele de plasament şi studenţii voluntari participanţi la proiect. Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc) urmăreşte, prin proiectul de faţă, implicarea studenților în viaţa copiilor mai puţin norocoşi aflaţi în centrele de plasament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.