Roxana Iliescu nu exclude întoarcerea în politică într-un alt partid. Cine crede...

Roxana Iliescu nu exclude întoarcerea în politică într-un alt partid. Cine crede că va ocupa postul de vicepreședinte al CJ Timiș VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

După ce și-a înaintat demisia către conducerea PMP, Roxana Iliescu, care în urma alegerilor locale din 2016 a intrat în Consiliul Județean Timiș și a fost desemnată vicepreședinte, a pierdut și funcția politico-administrativă pe care a ocupat-o. Invitată la emisiunea PRESSALERT LIVE, Iliescu a povestit cum s-a concretizat atipica alianță dintre PSD și PMP în cadrul CJ Timiș.

„Eu mi-am dorit să realizez o majoritate de dreapta, cel mai important fiind PNL. Nu s-a realizat însă din cauza lui Robu (primarul Timișoarei, Nicolae Robu – n.r.). Toată lumea știe, dar nimeni nu a vrut să o spună. Propunerea PNL pentru șefia CJ Timiș era Popoviciu (Alin Popoviciu – n.r.) . A fost foarte clar că primarul nu și-a dorit ca Popoviciu să ajungă președinte, temându-se că va pierde șefia PNL Timiș. Pe Robu îl sunasem, dar nu mi-a răspuns. Toate discuțiile erau purtate prin Popoviciu. La momentul acela, la PMP s-a făcut un document cu crearea majorității nu doar pe Timiș, ci pe mai multe județe, protocol care nu a vrut să fie semnat de Gorghiu (Alina Gorghiu, parlamentar PNL de Timiș – n.r.).


Nu și-au dorit majoritate cu PMP. Un joc ieftin, nefundamentat. Apoi am semnat cu PSD”, a povestit Roxana Iliescu, invitată aseară la PRESSALERT LIVE.

După o tergiversare de o aproximativ o lună, discuții cu președintele PMP Traian Băsescu și noi conflicte în cadrul filialei județene, Roxana Iliescu și-a dat demisia din Partidul Mișcarea Populară. „Demisia este trimisă la București. Avem alt statut decât parlamentarii, odată cu scrierea demisiei din partidul pe al cărei listă ești în consiliul județean. Automat îți pierzi și funcția pe care o deții în administrația locală. Călin Dobra (președintele Consiliului Județean Timiș – n.r.) nu este în oraș, dar imediat ce va veni îi voi prezenta demisia din funcția de consilier județean, implicit din cea de vicepreședinte”.

Întrebată cine crede că va ocupa postul vacant, Roxana Iliescu a spus că „Dobra va face tot posibilul să nominalizeze pe cineva din propriul partid. Este cea mai firească decizie. Ca președinte al organizației, ca președinte de consiliu județean”.

Roxana Iliescu a lăsat să se înțeleagă că nu este capătul drumului pentru cariera sa politică și că așteaptă oferte de a se reîntoarce. „Este adevărat că mi-am dorit foarte mult o carieră politică și am considerat, în ciuda multor speculații, că pot mai mult decât am demonstrat de pe o funcție de vicepreședinte de consiliu județean. Pot da societății mai mult. Am primit invitații de la alte partide cărora nu le-am dat curs. Acum o să îmi acord o scurtă perioadă și probabil că în viitor, dacă vor mai fi inițiative de genul acesta, le voi da curs. Mi-am dorit foarte mult să mă implic în politică și dacă se va ivi o oportunitate, voi face pasul”, a conchis Roxana Iliescu, prezentă în studioul HDV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.