Cum a fost prima zi la Revolution Festival 2018. Gogol Bordello nu...

Cum a fost prima zi la Revolution Festival 2018. Gogol Bordello nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a patra ediție a Revolution Festival – eveniment organizat de creatorii celebrului Exit din Novi Sad la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara – a debutat aseară cu recitalul celor de la Mere pe scena principală. Trupa timișoreană care a lansat anul trecut albumul „Corpuri cereşti“ a avut parte de un public nu prea numeros, dar care a apreciat pe deplin „punk-ul burghez“ etalat de artiști.

Amatorii de stoner–rock au avut parte mai apoi de o porție serioasă de adrenalină alături de trupa grecească 1000Mods, show-ul acestora fiind aplaudat la scenă deschisă de spectatori. După cum era de așteptat, cei de la Robin and the Backstabbers au reușit să adune un public numeros în fața scenei Music Guru, dar adevărata surpriză a primei zile de Revolution Festival a fost prestația trupei Maika.

Cu o muzică descrisă de membrii trupei drept „sound autentic care combină electronic, alternative dance, indie pop și punk“, formația care a editat recent albumul Balkannibalism a surprins audiența cu o „salată“ de stiluri bine amestecate și compoziții interesante, care au fost devorate așa cum se cuvine de „revoluționari“.

Fără îndoială, cel mai așteptat moment al serii a fost recitalul formației conduse de excentricul Eugene Hutz, Gogol Bordello. Spectacolul lor din Timișoara nu s-a ridicat însă la nivelul altor concerte susținute de formație, astfel încât cei care au mai avut ocazia să-i vadă live și înainte au rămas dezamăgiți.


Desigur, în rândul celor mulți care au venit special pentru acest moment în prima zi de Revolution Festival, Gogol Bordello a fost cireașa de pe tort, dar recitalul a dus lipsă de acel „ceva“ care face diferența între o cântare faină și una memorabilă.

Nebunia de la scena mare a continuat cu Deliric și Silent Strike și mai apoi cu Vlad Dobrescu. Anul acesta scena Electric Apex și-a primit vizitatorii într-un cadru deosebit, cu un sound de excepție, iar setul susținut de producătoarea și DJ-ița de origine libaneză Nicole Moudaber la fața locului a „mers“ la fix pentru petrecăreții care și-au încheiat prima zi de festival cu track-urile aruncate de Herodot la after–party, după șase dimineața, la lacul din incinta Muzeului Satului Bănățean.

Amatorii de rock au avut parte la scena Xtreme Music de recitaluri interesante cu lugojenii de la Mist, timișorenii Dordeduh sau cei de la Grade 2. Printre scenele interesante de la fața locului s-a numărat și locșorul amenajat pentru audiofili, unde, alături de nelipsitul macrameu ceaușist, muzica s-a ascultat exclusiv de pe viniluri.

Revolution Festival continuă vineri și sâmbătă cu recitaluri Satelittes, V.A.G., Persona, Wilkinson DJ set, Zardonik, Graham Candy, Dub FX, The Quemists DJ set, Filatov and Karas, Raresh, Barac and Gescu, Livio and Roby și mulți alții.

Video: Facebook/Revolution Festival

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.