Scăpăm de Retim? Primăria Timișoara caută o firmă care să strângă gunoaiele...

Scăpăm de Retim? Primăria Timișoara caută o firmă care să strângă gunoaiele din oraș. Cât este dispusă să-i ofere

2
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara caută o firmă care să facă curat pe străzile din oraș. Nu mai puțin de 22 de milioane de euro, fără TVA, este dispusă să plătească municipalitatea pe o perioadă de patru ani pentru prestarea serviciilor de salubrizare stradală.

Recent, primăria a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) un anunț privind un “Acord-cadru de servicii: delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare stradală în Municipiul Timișoara”. Asta în condițiile în care vechiul contract cu Retim expiră în luna august a acestui an.

“În baza acordului-cadru și a contractelor subsecvente vor fi prestate servicii de salubrizare stradală în Municipiul Timișoara, în conformitate cu cerințele impuse în Caietul de sarcini și anexele acestuia, parte integrantă a documentației de atribuire. Valoarea estimată a acordului-cadru: 98.886.496,48 lei, fără TVA. Durata prezentului acord-cadru: patru ani (48 luni) începând de la data semnării lui de către părți.


Contractele subsecvente se vor încheia anual sau în funcție de necesitățile autorității contractante și de fondurile alocate acestei destinații. Valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent: 27.721.624,62 lei, fără TVA”, scrie în anunțul privind “Acord-cadru de servicii: delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare stradală în Municipiul Timișoara”, publicat pe SEAP.

Primirea ofertelor sau a cererilor de participare se poate realiza până pe 9 iulie, ora 15.00, urmând ca ofertele să fie deschise în aceeași dată.

Vă reamintim că în anul 2006 a fost semnat contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare prin concesiune către Retim, pe o perioadă de opt ani. În anul 2010, prin act adițional votat în Consiliul Local Timișoara, s-a prelungit termenul contractului pentru o perioadă egală cu jumătate din durata sa inițială, respectiv patru ani, cu începere de la data de 04.08.2014 și până la 04.08.2018. Actul adițional a fost semnat, din partea Primăriei Timișoara, de primar Gheorghe Ciuhandu și viceprimar Sorin Grindeanu.

În anul 2011, acest act adițional a fost anulat printr-o hotărâre de consiliu local. De asemenea, în 2014, Nicolae Robu a prelungit ilegal înțelegerea cu Retim, printr-un act adițional care nu avea la bază o hotărâre a Consiliului Local Timișoara. Ulterior, Retim i-a plătit abonamentul pentru telefonul mobil primarului Timișoarei și a cumpărat un Mercedes de 74.000 euro pe care edilul îl folosește gratuit, fiindu-i asigurate toate cheltuielile de exploatare.

 

2 COMENTARII

  1. Hahhhah. Asta miroase a jonglerie prin primarie. O firma de stat, este dezmembrata si se subcontracteaza pe zeci de milioane servicile. Asta e afacere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.