Turiștii, invitați să descopere păturata pe crumpi, o mâncare tradițională bănățeană delicioasă....

Turiștii, invitați să descopere păturata pe crumpi, o mâncare tradițională bănățeană delicioasă. Ce eveniment are loc într-un oraș din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

festivalul paturatei

Eveniment inedit organizat, în acest sfârșit de săptămână, în orașul Ciacova, cu scopul punerii în lumină a potențialului turistic al zonei mizând pe componenta gastronomică. Astfel, sâmbătă, 9 iunie, în Piața Cetății din Ciacova are loc prima ediție a Festivalului Păturatei.

“Vă invităm să descoperiți Păturata pe crumpi, un fel de mâncare tradițională pe care până astăzi fiecare familie din zonă l-a interpretat trecându-l prin filtrul timpului, al gustului, dar și al posibilităților financiare, pentru că – deși la origini păturata era o rețetă simplă, din aluat și cartofi – multe dintre familii au reinterpretat-o și au introdus carnea sau cârnații în componența rețetei.


Festivalul păturatei vă va oferi ocazia de a descoperi alte atracții ale orașului aflat la 35 de kilometri de Timișoara, între obiectivele turistice importante numărându-se Muzeul Ciacova, Casa Dositej Obradovic sau Biserica din Cebza”, transmit organizatorii, Primăria Orașului Ciacova, în colaborare cu Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș.

Festivalul Păturatei se va deschide oficial la ora 17.00, iar mâncarea tradițională poate fi degustată începând cu ora 18.00. Păturatele vor fi jurizate începând cu ora 21.00, cele mai bune preparate urmând a fi premiate. De asemenea, pe scena din Piața Cetății va avea loc și un program artistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.