Vreme nebună în vestul țării. Anunț de ultimă oră al meteorologilor

Vreme nebună în vestul țării. Anunț de ultimă oră al meteorologilor

0
DISTRIBUIȚI

ploi

Anunț important făcut de Administrația Națională de Meteorologie. În mai toate zonele din țară sunt așteptate, începând de astăzi, ploi însemnate cantitativ, fiind emise două coduri galbene și portocalii de vreme rea.

Astfel, de astăzi și până mâine dimineață, la ora 06.00, județele din vestul țării, inclusiv Timiș, se află sub cod galben de ploi. Potrivit meteorologilor, în vestul țării, pe arii extinse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, care trecător pot lua aspect de vijelie.


Pe arii restrânse se va semnala grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile cumulate de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 30 – 40 l/mp.

De asemenea, de mâine dimineață și până duminică, la ora 06.00, intră în vigoare o altă avertizare cod galben de ploi, valabilă pe o arie mai restrânsă. “În intervalul menționat, în județul Hunedoara și în zona de munte a județului Caraș-Severin și Timiș, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, care trecător pot lua aspect de vijelii. Izolat se va semnala grindină. Cantitățile cumulate de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp”, informează ANM.

Totodată, mâine, între orele 06.00 și 23.00, zona de munte a județului Hunedoara se va afla sub cod portocaliu de ploi. Temporar va ploua abundent și se vor cumula cantități de apă de 50 l/mp, izolat 60 – 70 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.