HCL prin care se aplica impozitul pe paragină de 400%, anulat de...

HCL prin care se aplica impozitul pe paragină de 400%, anulat de Tribunalul Timiș. Ce obligație mai are Primăria Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Lovitură în justiție pentru administrația condusă de primarul Nicolae Robu – Tribunalul Timiș a decis anularea unei hotărâri de consiliu local prin care s-a decis impunerea unui impozit mărit de 400% pentru imobilul cu numărul 11 de pe bulevardul Republicii care avea ”aspect tehnic neîngrijit” . În expunerea de motive, primarul Robu a susținut că prin aplicarea ”taxei de paragină”, cum a fost botezat această creștere de impozit , ”ar conduce la stimularea proprietarilor de clădiri neîngrijite de a-și remedia aceste probleme  care afectează în mod direct noțiunea de urbanism de pe raza municipiului Timișoara”.

Proprietarii au atacat, însă, în instanță hotărârea de consiliu local și li s-a dat dreptate, Tribunalul Timiș hotărând ”admite acțiunea formulată de reclamanţii VLAD RODICA, VLAD TITUS FLOREA MARIUS, VIERU (fostă VLAD) MIHAELA şi IAKAB (fostă VLAD) DANIELA în contradictoriu cu pârâţii CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA şi MUNICIPIUL TIMIŞOARA PRIN PRIMAR, având ca obiect anulare act administrativ.


Anulează Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Timişoara nr. 520 din data de 20.12.2017 privind aprobarea majorării cu 400% a impozitului pe clădiri începând cu anul 2018, pentru imobilul situat în Timişoara, Bd. Republicii nr. 11, ca urmare a constatării stării tehnice neîngrijite, Obligă pârâţii la plata către reclamantă a sumei de 3025 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”. Sentința nu este definitivă putândd fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.