Degringolada continuă: formația de baschet feminin SCM Timișoara, desființată după doar doi...

Degringolada continuă: formația de baschet feminin SCM Timișoara, desființată după doar doi ani de existență. Anunțul conducerii

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SCM Timișoara-baschet feminin / Facebook

Sportul local timișorean suferă lovituri tot mai dure din cauza situației economice. După abandonul lui BC Timba și anunțul sumbru legat de perspectivele echipei de baschet băieți BC SCM, astăzi s-a confirmat vestea desființării formației feminine de baschet a SCM-ului. Alb-violetele încheiaseră sezonul trecut al Ligii Naționale pe locul 5.

Echipa de baschet fete SCM Timișoara e victimă a ”strângerii curelei” la clubul păstorit de autoritățile locale.


Primarul Nicolae Robu acuza recent managementul defectuos și cheltuielile peste bugetul stabilit în cadrul SCM-ului. În ediția trecută elevele lui Mihai Coldea reușiseră să se claseze în Top 5 din postura de nou promovată și să atingă semifinalele Cupei României.

”Îmi pare foarte-foarte rău de fete, îmi pare rău că s-a luat decizia de a se desființa această echipă, dar totul se întâmplă din cauza problemelor financiare. Totul se restrânge în acest sezon și vorbesc la nivel de SCM, unde nu suntem doar noi, sunt mai multe secții și toate au aceeași problemă. Nu am fost martor la această decizie a Consiliului de Administrație, din care și eu fac parte, pentru că eram în concediu. S-a votat în unanimitate; durerea ar fi fost și mai mare dacă aș fi fost de față. Așa a trebuit doar să mă împac cu pierderea fetelor. Sunt nefericit cu această decizie, dar nu am ce face, aș fi fost singur împotriva tuturor”, a declarat Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet a SCM-ului.

Conducătorul regretă și modul în care a trebuit Timișoara să se despartă de jucătoarele care au dus greul în această perioadă. ”Până la urmă și noi am amânat un pic momentul anunțului, pentru a le oferi posibilitatea sa-si găsească echipe și să nu le scadă foarte mult pretențiile salariale. Sper să-și găsească angajamente, căci sunt baschetbaliste de valoare și de caracter. Îmi pare atât de rău că nu mai avem ocazia să lucrăm împreună, dar poate le va rezolva timpul pe toate și vom avea din nou echipă de fete”, a conchis Trițoiu.

În noul sezon bugetul SCM-ului va fi de maximul 20 de milioane de lei, conform primarului Nicolae Robu, asta în condițiile în care edilul afirmase că în ediția trecută s-a sărit calul cu cheltuieli de până la 24-25 milioane lei. În cadrul SCM mai activează echipele de handbal masculin și feminin, rugby și baschet masculin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.