ACS Poli, eșec sever cu Luceafărul după ce a condus pe tabelă....

ACS Poli, eșec sever cu Luceafărul după ce a condus pe tabelă. Debut nefericit pentru ”interimarul” Petre Vlătănescu și problemele se adună

0
DISTRIBUIȚI

Măcinată de litigii și probleme formația timișoreană a oferit iluzia că poate trece peste toate și să obțină un rezultat bun în Bihor. ACS Poli a revenit pe tabelă și a condus cu 2-1 în repriza secundă, dar nu a putut repeta jocul bun din derby-ul timișorean de săptămâna trecută și a cedat până la urmă cu un sever 2-4 în fața Luceafărului. Nu a fost deloc debutul dorit de ”interimarul” Petre Vlătănescu.

Fără Melinte în continuare, bănățenii au operat o singură modificare în primul 11 după plecarea lui Ganea. Partida de la Sînmartin a început mai bine pentru Luceafărul, grupare care remizase în rundele precedente cu Ripensia și ASU Poli. Gazdele bihorene au deschis scorul în minutul 11 prin Codoban, care a înscris cu capul din opt metri în urma centrării lui Ludușan. După deschiderea scorului oaspeții au fost mai periculoși, dar Drăghici și Velcotă nu au găsit soluțiile ideale din apropierea porții. Primul a mai avut o șansă mare în minutul 21, când mingea trimisă de el din careu a trecut puțin pe lângă poartă. Luceafărul a replicat pe conrtaatac 14 minute mai târziu, când Preoteasa, testat de timișoreni în vară, a șutat peste transversală. Iar pe finalul reprizei V. Pop și Codoban l-au luat la țintă pe Contra.

La reluare ACS Poli părea pregătită să repete scenariul din meciul cu Ripensia.


Titularizat în locul lui Opoku de către ”interimarul” Petre Vlătănescu, dar cu un rol mai defensiv, Dorin Codrea a fost pe fază în minutul 48 și a punctat cu un șut necruțător în urma unui balon respins de apărarea orădeană. Ambele formații au trecut apoi pe lângă reușita de 2-1, dar aceasta avea să vină în favoarea oaspeților echipați în alb complet. După o oră de joc Popovici a fost faultat de Moga și Drăghici a marcat de la punctul cu var, ajungând la patru reușite în patru partide. Bucuria celor opt fani din tribuna vizitatorilor nu a durat mult. În minutul 67 Vasile Pop face un slalom prin apărarea timișoreană și îl servește pe Ludușan, care înscrie cu capul din câțiva metri: 2-2!

Pe final ACS Poli a mai încasat două goluri. Mai întâi în minutul 76, când Alexandru Dulca s-a găsit la locul potrivit după o execuție inițial nereușită a lui Pop. Apoi, peste alte cinci minute nou intratul Mitrică a înscris cu un șut la semiînălțime după ce a fost servit de Codoban.

Un eșec dur pentru elevii lui Petre Vlătănescu, care arată că poate tinerii jucători au fost afectați după ultimele evenimente din club. Cert e că ACS Poli rămâne cu doar patru puncte după patru meciuri cu adversare care nu sunt neapărat de prim rang în B. Acum se așteaptă vizita lui UTA, învingătoare azi la rândul ei în fața Ripensiei.

Luceafărul: Moga – Gunie, Oros (cpt.), Opriş, Ban – V. Pop, Prejmerean (31 G. Preoteasa), D. Lukacs (55 Al. Dulca), Codoban – Paraschiv (67 Mitrică), Luduşan. Antrenor: Cristian Lupuţ.

ACS Poli: M. Contra – Motreanu, Basic, Bocșan, Podină – D. Codrea, Haruț – Popovici (75 Mrkela), Bîrnoi (46 Golda), Velcotă – Drăghici. Antrenor: Petre Vlătănescu.

Problemele se adună

E de așteptat ca ACS Poli să numească un nou ”principal” săptămâna viitoare. Între timp însă se adună și problemele din afara terenului. Circa trei miliarde de lei vechi trebuie să achite timișorenii doar pe salariile câtorva foști componenți: Mihai Roman, Alex Ciucur și Alin Șeroni. În cazul primului trebuie achitat doar 40% din cuantumul de 141.965 lei brut susține conducerea. Dar la rând sunt și alte litigii, astfel că doar acceptarea insolvenței, lucru care se poate produce pe 31 august, ar putea salva cel puțin temporar clubul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.