Primarul Robu se laudă pe Facebook: „Subsemnatul și PNL suntem adevărați promotori...

Primarul Robu se laudă pe Facebook: „Subsemnatul și PNL suntem adevărați promotori ai administrației participative în variantă modernă”

2
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a postat, astăzi, un nou mesaj pe pagina sa de Facebook, în care se laudă că promovează „administrația locală participativă”. Asta deși, nu de puține ori, a făcut crize de nervi în ședințele Consiliului Local Timișoara sau în dezbaterile publice pentru că alte persoane au avut puncte de vedere diferite față de ale lui.

Pe de altă parte, edilul face referire în postare și la activitatea sa de pe Facebook, vorbind despre sondajele pe care le face, audiențele online tot mai rare sau talk-show-uri pe care nu le-a mai realizat de o bună perioadă de timp.

„Principiul participativității în administrarea orașului a fost, este și va fi, pentru mine, unul de bază în exercitarea funcției de primar. Este arhicunoscută puternica interacțiune Facebook cu cetățenii pe care eu am promovat-o în permanență. La fel, sunt cunoscute prezențele în cartiere, în mijlocul concitadinilor, pentru cunoașterea nemijlocită a realităților, pentru discuții, informări și consultări privind ce-ar fi de făcut pentru mai binele urbei, pentru mai binele cetățenilor. Subsemnatul am introdus ca premiere naționale în administrație: sondajele Facebook, transmisiile live Facebook ale conferințelor de presă, transmisiile live Facebook ale ședințelor de consiliu local, audiențele Facebook, talk show-urile Facebook (“tv-primariatm”). Consiliile Consultative de Cartier au fost mereu un partener tratat cu toată deschiderea de către administrația pe care o conduc. În actul de proiectare a bugetului, am ținut de fiecare dată cont de solicitările și propunerile venite din partea lor. Cum am ținut de semnalele culese prin toate celelalte mijloace de la cetățeni”, a scris Nicolae Robu, astăzi, pe rețeaua de socializare.

În final, Nicolae Robu se laudă cu faptul că, de când este primar, locuitorii au avut parte de un „cadru participativ excelent” și că este un „adevărat” promoter al administrației participative în varianta modernă.„

Astfel, se poate spune că, în Timișoara, cetățenii au avut mereu parte, de când sunt eu Primar, de un cadru participativ excelent și asta pe fond, nu “de ochii lumii”, nu de epatat, cum se întâmplă prin alte părți.


Evident, deciziile și răspunderile privindu-le rămân, conform legii, la forurile administrative în speță, la Consiliul Local -el însuși reflectare a voinței comunității- și la Primar, alesul uninomonal al cetățenilor ca reprezentant suprem al lor, ordonator principal de credite investit cu această prerogativă prin lege. În concluzie, subsemnatul, ca Primar și PNL, ca partid majoritar în Consiliul Local, suntem, dincolo de vorbe, prin fapte, adevărați promotori ai administrației participative în variantă modernă, pliată 100% pe statul de drept, nu în variantă populistă, cripto-comunistă, de bine cunoscută de toată lumea sorginte sud-americană, cum încearcă unii să impună! Dacă apreciați această deschidere către cetățeni, participativitatea promovată de mine și de PNL Timiș în administrația locală, dați Like”, a conchis Nicolae Robu.

Pe de altă parte, consilierul local PSD Dan Idolu ne-a declarat că primarul Robu are această reacție ca urmare a unei inițiative a USR la nivel național, inclusiv în Timișoara, cu privire la implementarea bugetului participativ. Potrivit reprezentanților partidului, bugetul participativ este „un instrument de management deschis, incluziv și transparent, instrument care permite participarea reală a cetățenilor la guvernarea orașului, aceștia putând decide în mod direct cum se va cheltui un procent clar definit în acest sens din bugetul de investiții”.

„Este vorba de o inițiativă lansată de USR, Timișoara în cazul nostru, dar care este și la nivel național, care a generat probabil această reacție a primarului Robu, firească de altfel. Sunt două aspecte: unul la modul teoretic și formal, în care este evident că Legea privind finanțele publice locale și Legea transparenței decizionale prevede foarte clar participarea cetățenilor la luarea deciziilor privind proiectele și gestionarea banilor publici locali. La modul general, inițiativa USR este fără sens, pentru că este reglementată și acum prin lege. În alte părți ale țării este utilizată această lege și oamenii participă la decizii. Pe de altă parte, într-adevăr, avem o situație aparte la Timișoara, în care consultările cetățenilor pe contul domnului Nicolae Robu cred eu că nu sunt suficiente pentru a asigura o consultare reală a cetățenilor orașului. Și de aceea, în calitate de consilier local PSD, consider că niciuna dintre formule nu este convenavilă, pentru că în mod normal cetățenii trebuie consultați și online, e o metodă, dar în primul rând ar trebui consultați direct, în cartiere. Prin structurile politice ale fiecărui partid, dar USR nu are și din această cauză nu poate consulta, dar și prin consiliile consultative de cartier care, din păcate, și-au pierdut utilitatea și eficiența. Aceste structuri există, dar nu sunt folosite”,  declarat Dan Idolu.

2 COMENTARII

  1. Dom’ primar, esti absolut incapabil sa activezi mai mult de doi neuroni in problemele de administratie ale orasului. Putin le pasa timisorenilor de facebook-ul dumitale, cand asteapta cate jumatate de ora pana vine un grup de tramvaie sau de troleibuz, ca asa circula ele, ciopor, in cazul in care nu e vorba de vreun traseu pe care circula doar cate un autobuz stingher, cand circula pe strazile pline de mizerie si de buruieni, cand umbla cu nasul in pamant sa nu-si rupa picioarele pe trotuarele desfundate, pline de gropi si denivelari. Dumneata nu vezi toate astea? Ca orice primar destoinic s-ar ocupa de lucrurile astea cu care se confrunta zilnic concitadinii dumitale, si nu de cai verzi pe pereti. Ma rog, pe facebook!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.