Puiul de leu pe care doi tineri au încercat să-l vândă la...

Puiul de leu pe care doi tineri au încercat să-l vândă la Timișoara a ajuns la grădina zoologică. Ce amenzi a dat Garda de Mediu

0
DISTRIBUIȚI

pui de leu

Continuă cercetările în cazul puiului de leu pe care doi tineri din județul Suceava au încercat să-l vândă, în acest sfârșit de săptămână, în incinta unui ștrand termal din Timișoara.

Cei doi invidivi le-au declarat polițiștilor că au adus puiul de leu de la o grădină zoologică privată din județul Suceava și nu aveau niciun document de proveniență. O anchetă a fost deschisă de polițiștii din județul Timiș împreună cu Garda de Mediu Timiș, fiind aplicată o amendă de 7.700 de lei celor care au încercat să vândă puiul de leu.

„Noi am făcut un control, la solicitarea poliției, care a identificat niște persoane care dețineau un pui de leu și intenționau să-l comercializeze. În urma controlului, am constatat că nu are documente legale de proveniență, de deținere, de transport – comercializare a acestui exemplar de leu.


Am aplicat o sancțiune contravențională de 7.700 de lei”, ne-a declarat Alina Călușeru, comisarul șef al Gărzii de Mediu Timiș.

De asemenea, au fost alertate și autoritățile din județul Suceava. Astfel, în această dimineață, comisari ai Gărzii de Mediu Suceava, împreună cu polițiști, au mers în control la grădina zoologică privată de unde cei doi tineri au declarat că au luat puiul de leu, aflată în localitatea Ilișești, proprietarul fiind amendat cu cel puțin 5.000 de lei.

Pe de altă parte, Adrian Bere, directorul Grădinii Zoologice din Timișoara, ne-a declarat că puiul de leu a fost adus de către polițiști pentru a fi îngrijit de angajații instituției. Animalul are cel mult o lună și cântărește sub trei kilograme.

„Puiul de leu este la noi, l-am preluat în regim de custodie, pentru că este o anchetă pe rol vizavi de modul în care a ajuns la Timișoara. Puiul de leu nu are niciun fel de act de proveniență. Are maxim o lună de zile, este micuț, 2,8 kilograme. Din două în două zile este alăptat, bea înlocuitor de lapte pentru feline și i-am mai dat un pic de piept de pui crud, dar nu are dinți, este foarte mic”, a explicat Adrian Bere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.