Arădeanca Monika Brosovszky îşi dispută meciul de retragere la Timişoara. Ce invitate...

Arădeanca Monika Brosovszky îşi dispută meciul de retragere la Timişoara. Ce invitate va avea multipla campioană naţională la baschet feminin

0
DISTRIBUIȚI

Vineri, 7 septembrie, baschetbalista Monika Brosovszky va intra pentru ultima dată pe parchet din postura de jucătoare activă. Născută la Arad multipla campioană nu se va retrage însă din activitate pe Mureş, ci printr-un meci organizat la Timişoara, unde a activat ultima oară, pentru SCM.

La meciul de retragere din Sala „Constantin Jude”, programat vineri, de la ora 19.00, se vor înfrunta două formaţii. Timișoara team, formată din colegele de pe Bega ale Monikăi: Adina Pop, Romina Filip, Silvia Prejban-Ondreikovics, Leeza Burdgess, D’Lesha Lloyd, Dora Ardelean, Anda Bota, Roxana Pane, Ana Ivășchescu şi Cristina Badi. Respectiv All-time team, selecţionată formată din colegele fostei glorii avute de-a lungul carierei: Anne Marie Părău, Ancuța Stoenescu, Larisa Toma, Andra Mandache, Alexandra Uiuiu, Monika Bukovski (una dintre valoroasele jucătoare maghiare alături de care a evoluat la Miskolc), Adela Mercea, Diana Moraru, Brankica Hadzovic şi Bianca Drăguș-Urban.

Monika Brosovszky a jucat ultimul sezon și jumătate sub culorile SCM Timișoara, dar baschetbalista născută în Arad are patru titluri naţionale cu ICIM-ul din oraşul natal iar alte trei campionate au fost cucerite cu Târgovişte.


Vestea organizării acestui meci pe Bega e considerată o „palmă pentru iubitorii baschetului arădean” de către presa din oraşul de la nord de Capitala Banatului. „A fost o surpriză și pentru mine acest meci de retragere. Domnul președinte al secției de baschet a SCM Timișoara, Ilie Trițoiu, m-a sunat și a spus că va organiza acest meci, pentru că îl merit și vreau să îi mulțumesc pentru acest lucru. Eu nu am cerut așa ceva niciodată, iar de la Arad nu a spus nimeni nimic în această vară. În 2015, când m-am retras de la ICIM, a fost vorba de un eveniment de acest gen, dar până la urmă nu a mai avut loc. Îmi pare foarte rău că nu se ține la Arad, orice sportiv visează să se retragă unde a debutat. Dar și așa mă simt onorată, că se organizează la Timișoara, în timp ce retragerea mea de la națională s-a organizat la Târgoviște. Niciodată nu uiți de unde pleci, Aradul va fi mereu casa mea și îmi pare rău că nu mă voi retrage în fața tuturor suporterilor. Unii vor veni și la Timișoara, dar la Arad era altceva”, a declarat Monika Brosovszky pentru sportarad.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.