Crește chiria pentru clădirea în care-și desfășoară activitatea Maternitatea Odobescu din Timișoara....

Crește chiria pentru clădirea în care-și desfășoară activitatea Maternitatea Odobescu din Timișoara. Suma uriașă plătită lunar

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara este nevoită să plătească lună de lună o chirie uriașă pentru clădirea în care-și desfășoară activitatea Maternitatea „Odobescu” din cadrul spitalului municipal. Astăzi, aleșii locali au votat, în ședința extraordinară, un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea închirierii imobilului în care funcționează clinica. Asta în condițiile în care vechiul contract a expirat recent.

Vă reamintim că imobilul aflat pe B-dul 16 Decembrie 1989 este deținut de Fundația Caritatea. În luna august a acestui an, contractul de închiriere încheiat în urmă cu doi ani, între unitatea medicală și proprietar, cu o chirie negociată de 5.100 euro/lună, a expirat. Doar că Fundația Caritatea a dorit să mărească chiria la 5.962 euro/lună, motiv pentru care s-a început negocierea chiriei.

În urmă cu opt zile, Comisia de negociere cu terții a negociat cu reprezentantul Fundației Caritatea închirierea clădirii pe o perioadă de trei ani în următoarele condiții: în primul an o chirie de 5.700 euro/lună, în al doilea an cu o chirie de 5.960 euro/lună, iar în al treilea an cu o chirie de 6.500 euro/lună.


Chiria va fi suportată din bugetul local al Primăriei Timișoara.

În documentația care însoțește proiectul de hotărâre se mai arată că „în cazul în care pe durata închirierii, Municipiul Timişoara pune la dispoziţia Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara un alt spaţiu care să asigure desfăşurarea activităţii medicale a Clinicii de Obstetrică şi Ginecologie, contractul de închiriere va înceta unilateral la iniţiativa Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara (locatar) printr-o notificare scrisă transmisă proprietarului cu 90 de zile înainte de data de la care operează încetarea contractului”.

Vă reamintim că, în această vară, a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara. Aceste servicii vor costa peste 360.000 de lei, fără TVA, și vor fi realizate de o firmă din București. Noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara va fi construită cu bani de la bugetul local al Primăriei Timișoara, în zona Bogdăneștilor, pe str. Balta Verde, nr. 17. Primarul Robu estima că noua maternitate ar urma să fie finalizată în anul 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.