Implant pentru Refuz revine cu un cineconcert inclus în Central European Film...

Implant pentru Refuz revine cu un cineconcert inclus în Central European Film Festival Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În 19 și 20 octombrie 2018, Central European Film Festival Timișoara vă așteaptă cu un final de săptămână la modul „Centenar”, prin reiterarea modulului Centenar din cadrul festivalului derulat la final de august, în mai multe spații din Timișoara.

Programul pentru cele două zile conține cineconcertul Implant pentru Refuz la Reflektor, proiecția filmului „Pădurea spânzuraților” la Cărturești Mercy și o instalație completată de o proiecție de film despre război la Muzeul Banatului din incinta clădirii Bastion.

Implant pentru Refuz și Central European Film Festival sunt în luminile Reflektorului, sâmbătă, 20 august, ora 21. CEFFTM reiterează, așadar, secțiunea Centenar din cadrul CEFFTM2018 și aduce în club o parte din experiența din Piața Unirii, din august, reunind într-o formulă inedită muzica celor de la IPR și filmul „Ecaterina Teodoroiu”.

Instalația media „Marele Război” (Read and Screen) se va afla într-una din sălile de la Muzeul Național al Banatului, în 19 octombrie.


În cadrul acesteia, mari actori români (Ion Caramitru, Florin Piersic, Victoria Cociaş, Marcel Iureş, Constantin Cotimanis, Claudiu Bleonţ, Vlad Rădescu, Alexandru Bindea) vor citi fragmente sugestive din literatura română și universală, legate de Primul Război Mondial. Textele vor fi însoțite constant de imagini și filme despre război. Tot la Muzeul Banatului, de la ora 17 se va difuza și documentarul „Memoria cinematografică a marelui război (1914-1916 și 1917-1918)”.

Sâmbătă, 20 octombrie, ora 16:30, la Cărturești Mercy are loc proiecția filmului „Pădurea spânzuraților”, România, 1965, în regia lui Liviu Ciulei. Filmul urmează fidel firul narativ al cunoscutului roman, punând accent pe evoluţia psihologică a eroului principal, Apostol Bologa, un locotenent român din armata austro-ungară în timpul primului război mondial.

Intrarea la evenimente este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.