Reînvie cinematografele din Timişoara. Cinema Studio – dedicat filmelor de artă

Reînvie cinematografele din Timişoara. Cinema Studio – dedicat filmelor de artă

0
DISTRIBUIȚI

cinematografe

Două dintre fostele cinematografe cedate anul trecut de RADEF municipalităţii intră în programul de reabilitare. Este vorba despre Victoria, din Piaţa Bălcescu, şi Dacia, din Piaţa Dacia. Anunţul a fost făcut, în această dimineaţă, de viceprimarul Dan Diaconu.

Recent, în sistemul electronic de achiziții a fost publicat anunțul de participare la licitația de proiectare. Cele două foste cinematografe urmează să fie transformate în spații multifuncționale culturale.

“Start program reabilitare cinematografe în Timișoara. Primele două foste cinematografe (Victoria, Piața Bălcescu, și Dacia, Piața Dacia) au intrat oficial în procesul de reabilitare și refuncționalizare prin publicarea în sistemul electronic de achiziții a anunțului de participare la licitația de proiectare.


Parte a programului investițional în domeniul cultural și parte a candidaturii Timișoarei la titlul de capitală culturală europeană, fostele cinematografe vor deveni spații multifuncționale culturale, dotate cu aparatură de proiecție, dar potrivite și pentru alte arte ale spectacolului, și nu numai (teatru, concert etc.)”, a anunțat Dan Diaconu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit viceprimarului Timișoarei, excepție face Cinema Studio, care va deveni exclusiv cinematograf de artă prin colaborarea cu Institutul Francez și organizațiile din domeniul promovării filmului din Timișoara.

Pentru cinematograful Victoria, Primăria Timișoara este dispusă să ofere pentru proiectare aproape 120.000 de lei, fără TVA, iar termenul până la care se primesc oferte este 10 decembrie. În ceea ce privește cinematograful Dacia, municipalitatea oferă pentru proiectare aproape 100.000 de lei, fără TVA, iar firmele interesate se pot înscrie la licitație tot până în 10 decembrie.

În ianuarie 2017, Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul cu RADEF pentru recuperarea celor șapte cinematografe ale orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.