Universitatea de Vest și Politehnica din Timișoara, în topul QS Emerging Europe...

Universitatea de Vest și Politehnica din Timișoara, în topul QS Emerging Europe and Central Asia

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica şi Universitatea de Vest Timişoara au fost incluse în cea mai nouă ediţie a topului QS Emerging Europe and Central Asia. Cele două instituţii de învăţământ superior au fost incluse între primele 300 de universităţi din zona amintită, fiind plasate în jumătatea superioară a clasamentului.

În realizarea clasamentului din acest an au fost analizate mai mult de 83.000 de răspunsuri ale membrilor comunității academice internaționale cu privire la cele mai bune instituții de învățământ superior în zona de cercetare și mai mult de 43.000 de răspunsuri ale angajatorilor din lume cu privire la cei mai buni absolvenți ai universităților.

Pentru obținerea acestor informații au fost folosite cele două studii anuale ale QS: Global Academic Survey și Global Employer Survey.


De asemenea, au fost evaluate rezultatele obținute de instituții prin activitatea de cercetare științifică (perioada 2012-2016 – pentru publicații și perioada 2012-2017 – pentru citări) utilizându-se date bibliometrice din Scopus. Au fost evaluate doar instituțiile care au generat mai mult de 150 de lucrări științifice în ultimii cinci ani.

Indicatorii de performanță utilizați în această clasificare sunt: reputația academică – 30%, reputația în rândul angajatorilor – 20%, raportul studenți/facultate – 10%, raport lucrări/facultate – 10%, impact web – 5%, cadre didactice cu doctorat – 5%, raport citări/lucrări – 5%, cadre didactice din străinătate – 2.5%, studenți din străinătate – 2.5%, rețeaua internațională de cercetare – 10%.

Universitatea de Vest Timişoara a prins un loc mai bun, 72, în timp ce Universitatea Politehnica Timişoara e pe locul 107. România nu a reuşit să prindă nici pe departe prima parte a clasamentului, cel mai bun loc, 32, fiind ocupat de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, urmată de Universitatea Bucureşti, pe 37, şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza, pe 59.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.