Alimentarea cu energie electrică, aproape în întregime cu ajutorul generatoarelor într-un oraș...

Alimentarea cu energie electrică, aproape în întregime cu ajutorul generatoarelor într-un oraș din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Problemele cauzate de ninsoarea abundentă din weekend-ul trecut încă nu s-au terminat. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș a fost solicitat să intervină în intervalul 18.12.2018, ora 08.00 – 19.12.2018, ora 09.00, la 55 situații de urgență, dintre care 25 degajări copaci/crengi căzute pe autoturisme și partea carosabilă; cinci degajări zăpadă de pe acoperiș; patru incendii (un tablou electric, o centrală termică, un acoperiș și o casă – o persoană decedată, bărbat 73 de ani); 21 patrulări – identificări persoane fără adăpost.

Mai multe localități nu au în continuare curent electric, în timp ce orașul Făget este aproape în întregime alimentat cu energie electrică de șase generatoare trimise în ajutor de Inspectoratele pentru Situații de Urgență din Alba, Arad, Bihor, Cluj, Hunedoara și Sibiu, în timp ce comunele Fârdea și Marginea beneficiază de generatoare de la ISU Timiș.

Aseară, la ora 18.00,  la sediul ISU Timiș, a avut loc o ședință în sistem videoconferință cu secretarul de stat din cadrul MAI, domnul Raed Arafat, și secretarul de stat din cadrul Ministerului Energiei, domnul Andrei Petrișor Maiorenu, la care a fost invitată și conducerea Enel Banat, societate responsabilă cu distribuția energiei electrice în județele Timiș și Caraș Severin.

În cadrul ședinței, prefecții județelor Timiș, Eva – Georgeta Andreaș, și Caraș-Severin, Matei Lupu, au prezentat situația localităților nealimentate nici la acestă oră cu curent electric și s-au stabilit măsurile de urgență care trebuie luate, având în vedere scăderea temperaturilor exterioare.

Astfel, din seara de 18.12.2018, echipaje al ISU Timiș, IPJ Timiș, Inspectoratului de Jandarmi Timiș au efectuat misiuni de patrulare în localitățile nealimentate cu energie electrică, pentru a putea interveni la cazurile de urgență.


Totodată, primarii din aceste localități au fost anunțați de prezența acestor echipaje, pentru a putea apela la ele în cazul în care există persoane cu probleme în aceste localități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.