The Doors Alive, o experiență de neuitat în unicul lor concert din...

The Doors Alive, o experiență de neuitat în unicul lor concert din România, susținut la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1338217295">
Formația britanică The Doors Alive a susținut un concert la Timișoara

Unicul concert din România susținut de formația britanică The Doors Alive – inclus în turneul lor european din 2018 – a adunat duminică seara la Timișoara un public eterogen. Printre cei aflați în clubul Capcana s-au numărat o serie de fani care au crescut cu muzica The Doors, dar și o sumedenie de tineri care au savurat la unison seara plină de magie oferită de trupa britanică de tribut care de mai bine de zece ani face furori în întreaga lume prin show-urile lor. Spre deosebire de alte formații din categoria „tribut“ spectacolele celor de la The Doors Alive nu se concentrează pe „peruci“ și alte elemente vizuale care să amintească de experiența originală. Solistul olandez Mike Griffioen nu este tocmai o copie fidelă a lui Jim Morrison, dar atitudinea sa și vocea de pe scenă te teleportează în aria fabuloaselor concerte ale celebrei trupe, iar adevăratul șarm al acestei experiențe este faptul că grupul pare să se concentreze mai mult pe muzică decât pe „imagine“.

Chiar dacă la începutul evenimentului publicul a fost mai rezervat, odată cu trecerea timpului atmosfera a devenit incendiară, iar melodiile celebrei formații americane înființate în 1965 la Los Angeles au avut parte de aplauze furtunoase. Desigur, din program nu au lipsit melodiile „obligatorii“ ca Roadhouse Blues, Light my fire sau Break on through. Din fericire, artiștii au reușit să creeze o balanță adecvată, astfel încât nu au cântat doar „hituri“, abordând și câteva melodii mai puțin cunoscute. Un alt plus l-a constituit faptul că The Doors Alive folosește instrumentele originale folosite de The Doors, iar acest fapt oferă un sound autentic. Alături de solistul Mike Griffioen, pe scenă s-au aflat clăparul Norbert Varga, tobarul Buzz Allan și chitaristul Baz Meyer, iar pe parcursul concertului, la un moment dat The Doors s-a „combinat“ cu câteva versuri din celebrul Personal Jesus al celor de la Depeche Mode, spre amuzamentul publicului.

„Am avut parte de un public cald care ne-a primit cu brațele deschise și le mulțumim pentru asta. Nu am văyut prea mult din România, dar judecând după lumea de la concert, e frumos. Desigur, România e diferită de Olanda în multe privințe. Nu suntem o trupă copie la indigo, ne place să dăm o aromă proprie celebrelor piese The Doors, de aceea din când în când mai cânt și puțin Depeche Mode, peste. Ne schimbăm playlistul constant. Muzica celor de la The Doors este timeless și ne bucurăm că lumea ne apreciează. E un compliment care ne face plăcere și ne motivează să mergem mai departe“, ne-a declarat solistul formației The Doors Alive, Mike Griffioen, după concert.

Foto: Marcel Neag

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.